Taze Bezelye derin dondurucuya nasıl konur?

İçindekiler:

  1. Taze Bezelye derin dondurucuya nasıl konur?
  2. Taze kabuklu bezelye nasıl saklanır?
  3. Buzluğa bezelye ne zaman konur?
  4. Bezelye dondurucuya çiğ konur mu?
  5. Kış hazırlıkları hangi ayda yapılır?

Taze Bezelye derin dondurucuya nasıl konur?

Yıkamadan küçük boy olan buzdolabı poşetine birer yemeklik olarak doldurun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra bezelyeleri poşete güzelce yayın. Üst üste koyup, dondurucuya kaldırın.

Taze kabuklu bezelye nasıl saklanır?

-Buhara tutulan bezelyeleri çabucak soğuması için ince bir tabaka halinde fırın tepsisine yayın. Pişen bezelyeler soğuduktan sonra birer yemek hazırlanacak miktarlara bölerek buzdolabı poşetlerine koyun. Ben 500 gr'lık porsiyonlar halinde donduruyorum. Bezelyeleri kesinlikle sıcakken poşetlemeyin.

Buzluğa bezelye ne zaman konur?

Bezelye: İçlerini kabuklarından ayırıp yıkayın ve iki dakika süre ile kaynar su içerisine bıratıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra dondurucuya kaldırın. 8-10 ay arası saklayabilirsiniz.

Bezelye dondurucuya çiğ konur mu?

2. adım: Kolayca ayıkladığınız bezelyeleri dilerseniz doğrudan buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırın. Bezelyeleri saklamanın en pratik yöntemi tabii ki onları ayıklar ayıklamaz çiğ şekilde buzluğa atmak olacaktır.

Kış hazırlıkları hangi ayda yapılır?

Kışlık hazırlıklar genelde Mayıs ayında başlayarak Ekim ayına kadar sürmektedir. Turşu, erişte ve tarhana ilk akla gelen kışlık hazırlıklardır. Kışlık hazırlık dondurucuya bezelye atma ve salamura yaprak yapma ile başlar. Ekim ayında da köz kırmızı biber turşusu ile son bulur.