KTP lazer ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. KTP lazer ne için kullanılır?
  2. Q Switched Nd Yag lazer nedir?
  3. Switch Lazer nedir?
  4. Nd Yag lazer ne ise yarar?
  5. Thulium lazer nedir?
  6. Fraksiyonel lazer ne demek?
  7. Q-switched lazer kaç seans?
  8. Q tetiklemeli lazer nedir?
  9. Nd YAG lazer yüz için uygun mu?
  10. Diode lazer mi Nd YAG lazer mi?
  11. Thulium lazer kaç seans yapılır?
  12. Q Switch lazer sonrası duş alınır mı?
  13. Q Switch lazer tüy döker mi?
  14. Q Switch lazer nerelerde kullanılır?

KTP lazer ne için kullanılır?

KTP lazerler vasküler lezyonların tedavisi için geliştirilmiş olsa da ablatif olmayan cilt gençleştirme ve çeşitli dermatolojik hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

Q Switched Nd Yag lazer nedir?

Q-Switched Nd: Yağ lazer; cildin sıkılaşmasını, cilt tonunun eşitlenmesini, kılcal damar ve lekelerin tedavi edilmesini sağlayarak, cildin gençleşmesini hedefleyen bir lazer uygulamasıdır. Q-Swtiched lazer, sahip olduğu 1064 nm. dalga boyu sayesinde cildin derinlerine nüfuz edebilir.

Switch Lazer nedir?

Q-Switch lazer nedir? Q- Switch lazerler diğer tüm lazer cihazlarından farklı olarak çok kısa sürede çok güçlü atım yapabilen, gelişmiş teknolojiye sahip cihazlardır. Hedefi çok hızlı vurduğu için çevre dokuya ısı kaçışı minimal olur ve bu sayede çevre doku fazla zarar görmez.

Nd Yag lazer ne ise yarar?

Nd:YAG Lazer, 1064 nm dalga boyuna sahip katı hal lazer sistemidir. Lazer epilasyon, damar ve leke tedavisinde kullanılır. Yüksek oranda hemoglobin emilimine sahiptir. Bu özelliği ile damar tedavisinde kullanılır.

Thulium lazer nedir?

Thulium Lazer 1927 mm dalga boyuna sahip, medikal estetik alanında kullanılan yeni jenerasyon franksiyonel lazerdir. Cildin hem üst tabakasına hem de alt tabakasına etki ederek epidarmal dokuyu soymadan ciltte mikro kanallar açar.

Fraksiyonel lazer ne demek?

Fraksiyonel lazer, cildi uygun görülen yoğunlukta ve derinlikte, arada sağlam doku alanları bırakarak etkilemektedir. Bu kontrollü etki, etki dışı kalan sağlam dokuların cildi hızla yenilemesini sağlamakla beraber, yeni oluşan kollojen ve cilt hücreleriyle cilt gençleştirme sağlanmaktadır.

Q-switched lazer kaç seans?

Q-Switched Lazer Kaç Seans Yapılır? Dövme silme işlemlerinde dövmeye göre değişmekle beraber ortalama 3-6 seans kadar yapılmaktadır. Cilt gençleştirme, leke ve akne tedavilerinde ise ortalama 10 seans kadar işlem yapılabilmektedir.

Q tetiklemeli lazer nedir?

Q-Switch Lazerler atım süresinin saniyenin milyonda biri seviyesine kısaltılmış olan bir lazer türüdür. ... Q Switch lazerler özellikle cilltteki istenmeyen kahverengi lekeler, güneş ve yaşlılık lekeleri, dövme slime, cilt gençleştirme ve karbon peeling işlemleri için kullanılan ve revaçta olan lazer türleridir.

Nd YAG lazer yüz için uygun mu?

Nd:YAG lazer vücut epilasyonunda genital bölge ve koltuk altı dahil her yerde kullanılabilir. Kadınlarda kalın ve yaygın kalın tüylerde kullanılabilir. Yüz bölgesinde az sayıda olan kalın tüylerde, dudak üstü hariç ince yüz tüylerinde lazer epilasyon yapılması tavsiye edilmez.

Diode lazer mi Nd YAG lazer mi?

Nd-Yag lazerler özellikle koyu renkli ciltlerde kullanılabilen tek dalga boyuna sahip yöntem iken aynı zamanda diğer tüm cilt tiplerinde de etkili, Diod lazerler ve IPL sistemleri ise özellikle orta dereceli cilt tiplerinde etklili olurlar.

Thulium lazer kaç seans yapılır?

Thulium tedavisi genellikle tek seansta tamamlanır. Diğer lazer uygulamalarında işlemin etkili olabilmesi için en az 2 – 3 seans uygulanması gerekmektedir. Seansların arasına, hissedilen yoğun etki nedeniyle 4 hafta konulur. Bu durum, tedavi sürecini uzatmakta ve etkin sonuçların daha geç görülmesine neden olmaktadır.

Q Switch lazer sonrası duş alınır mı?

Cilt gençleştirme ve leke tedavisi işlemlerinin ardından uygulama bölgesinde hafif kızarıklıklar görülebilir. Bu kızarıklıklar da yine çok kısa sürede kendiliğinden geçer. Q-Switched Lazer Seansı Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir? Dövme silme seansının yapıldığı gün duş almamak, banyo yapmamak gerekir.

Q Switch lazer tüy döker mi?

Q Switch lazer, oldukça etkili bir cihazdır. Klasik lazer epilasyon cihazlarının etki edemediği kılları ortadan kaldırarak kişiye uzun süreli mutluluk yaşatır. İşlemden sonraki birkaç gün boyunca tüyler dökülebilir.

Q Switch lazer nerelerde kullanılır?

Q Switch lazerler özellikle cilltteki istenmeyen kahverengi lekeler, güneş ve yaşlılık lekeleri, dövme slime, cilt gençleştirme ve karbon peeling işlemleri için kullanılan ve revaçta olan lazer türleridir.