Tapu hisse devri noterden yapılır mi?

İçindekiler:

  1. Tapu hisse devri noterden yapılır mi?
  2. Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?
  3. Hisseli tapu nasıl devredilir?
  4. Miras payımı nasıl devrederim?
  5. Miras kalan evin diğer kardeşe devir olur mu?
  6. Hisse tapulu arsa alınır mı?

Tapu hisse devri noterden yapılır mi?

Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleniyor. Ancak Medeni Kanunun 677. maddesine göre bunun noterde düzenlenmesi de mümkündür.

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?

Hisseli taşınmazın tüm hisseleri birlikte satılabilir. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışı konusunda ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları gerekir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilerek de tapu devri gerçekleştirilebilir.

Hisseli tapu nasıl devredilir?

Hisseli tapu sahipleri, hisselerinin devrini gerçekleştirebiliyor. Hisseli tapuların devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi, bir kimseye bağış yolu ile yapılabileceği gibi satış yolu ile de yapılıyor.

Miras payımı nasıl devrederim?

Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlar. Paylaşma sözleşmesiyle mirasçılar, tereke mallarının tamamı veya bir kısmı üzerindeki elbirliği mülkiyetinin miras payları oranında paylı mülkiyete dönüştürülmesini de kabul edebilirler.

Miras kalan evin diğer kardeşe devir olur mu?

Miras bırakanın ölümünden sonra açılan terekede mirasçıların paylaşım yapması gerekecektir. Bu paylaşım neticesinde mirasçılar payları üzerinde tasarrufta bulunabilecektir. Bu tasarruflardan biri de payının tamamını veya bir kısmını herhangi bir kişiye satmaktır. Dolayısıyla miras payının kardeşe satışı da mümkündür.

Hisse tapulu arsa alınır mı?

Hisseli tapu alınabilmesi için en az iki hissedara ihtiyaç vardır. Hissedar sayısının üst sınırı ise belirtilmemiştir yani bir arsa ya da arazinin büyüklüğüne göre istediğiniz kadar kişi ile satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve her birinizin ismi tapu üzerinde gösterilebilir.