Mazeretsiz işe gelmeme hakkı kaç gün memur?

İçindekiler:

  1. Mazeretsiz işe gelmeme hakkı kaç gün memur?
  2. Müstafi sayılan memur göreve dönebilir mi?
  3. Müstafi kalmak nedir?
  4. Memurun mazeretsiz 10 gün işe gelmemesinin cezası nedir?
  5. 3 gün üst üste işe gelmeyen bir memura hangi ceza verilir?
  6. İşçi kaç gün işe gitmezse işten atılır 2020?
  7. Çekilme ile memuriyeti sona ermesi için çekilme talebinin nasıl bir karar ile kabul edilmiş olması gerekir?

Mazeretsiz işe gelmeme hakkı kaç gün memur?

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

Müstafi sayılan memur göreve dönebilir mi?

Kendileri istifa etmedikleri halde memuriyetten istifa etmiş (müstafi ) sayılarak memuriyetle ilişikleri kesilenler, bazı hallerde yeniden sınav şartı aranmaksızın memuriyete dönebilmektedirler. Çekilmiş sayılan (müstafi sayılan) memurun memuriyetle olan ilişiği tamamen kesilmektedir.

Müstafi kalmak nedir?

Devlet memurlarının görevlerinden ayrılmalarında belirli usullere uyulmaması sebebiyle kişinin istifa etmiş sayılmasına müstafi sayılmak denir. ... Memurun görevden ayrılma isteğinin kabulünü ya da yerine gelecek kimsenin gelmesine kadar beklemesi gereken bir aylık süreyi beklemeksizin ayrılması durumunda müstafi sayılır.

Memurun mazeretsiz 10 gün işe gelmemesinin cezası nedir?

Mazeretsiz veya izinsiz olarak kesintisiz şekilde 3, 4, 5, 6, 7, 8 veya 9 gün göreve gelmeyen memura, fiilin ağırlık derecesine göre; bulunduğu kademedeki ilerlemesinin 1 – 3 yıl durdurulması suretiyle KADEME İLERLEMESİNİN DURDURULMASI cezası verilir.

3 gün üst üste işe gelmeyen bir memura hangi ceza verilir?

Göreve gelmediği için hakkında kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilen (veya aylıktan kesme cezası şeklinde uygulama yapılan) memurun, 10 yıl içinde yeniden özürsüz ve kesintisiz olarak 3 gün göreve gelmemesi durumunda, hakkında Devlet memurluğundan çıkarma cezası uygulanması gerekecektir.

İşçi kaç gün işe gitmezse işten atılır 2020?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 25. maddesinin (II) numaralı bendinin (g) alt bendinde, "işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi" halinde, işverenin haklı ...

Çekilme ile memuriyeti sona ermesi için çekilme talebinin nasıl bir karar ile kabul edilmiş olması gerekir?

Ancak çekilme işleminin hüküm ifade edebilmesi için memurun tek taraflı irade beyanı yeterli olmamakta, yerine atanan kimsenin gelmesi veya çekilme isteğinin kabulü gerekmekte, bir ay içinde yerine atanan kimsenin gelmemesi ya da bir vekil atanmaması halinde üstüne haber vermek suretiyle memuriyeti sona ermektedir.