Mor Tırnaklar ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Mor Tırnaklar ne anlama gelir?
  2. Ayak tırnaklarında morarma nedir?
  3. Tırnak ve dudak morarması neden olur?
  4. Dudak da morarma neden olur?

Mor Tırnaklar ne anlama gelir?

Morarmış tırnaklar Mor tırnaklar parmak uçlarının yeterince oksijen almadığını gösterir. Uzmanlara göre bu, solunum ya da damarlarla ilgili bir sorunun göstergesi olabilir. Bazı insanlar, sadece soğuk havaya maruz kaldıklarında yavaş kan dolaşımı sorunu yaşarlar ve tırnakları morarır.

Ayak tırnaklarında morarma nedir?

Tırnaklarda renk değişmesinin bir sebebi olabilir ya da değişik hastalıkların habercisi de olabilir. Tırnaklarda oluşan morarmanın tıp dilindeki adı “ Siyanoz” olarak bilinmektedir. Morarma daha çok ayak tırnaklarında olur. Renk değişiminin yanında tırnakta kalınlaşma ve sertleşme problemleri meydana gelir.

Tırnak ve dudak morarması neden olur?

Kanın rengi oksijen miktarı hakkında ipucu veriyor. Vücuttaki bazı sinyallerin oksijen seviyesini gösterdiğine dikkat çeken uzmanlar, dudaklarda ve tırnak uçlarında morarmanın o bölgede oksijen azlığı anlamına geldiğini belirtti. Kandaki oksijen miktarını dudaklarda ve tırnaklarda morarmayla anlayabilirsiniz.

Dudak da morarma neden olur?

Dudak Morarması Nedenleri Aşırı sigara tüketimi ile de oluşabilmektedir. Az su tüketmek ve kuruması sonucunda aşırı yalamak da neden olabilmektedir. Solunum yolları enfeksiyonu ile oluşan hastalıklar nedeni ile de oluşabilir. Ani hava değişimleri ve aşırı soğuk hava etkisi ile morarmalar meydana gelebilmektedir.