Vakıf malları nasıl kiralanır?

İçindekiler:

  1. Vakıf malları nasıl kiralanır?
  2. Vakıf Evi ne demek?
  3. Vakıflar nereye bağlı?
  4. Vakıf arazisi kaç yıllığına kiralanır?
  5. Vakıflar ne iş yapar?
  6. Vakıflar Genel Müdürlüğü hangi bakanlığa bağlıdır?

Vakıf malları nasıl kiralanır?

Bu kanun gereği ise kiraya verilme usulü, kapalı teklif, açık teklif, pazarlık ve kıymet takdiri suretiyle yapılıyor. Kapalı ve açık teklif usulüyle iki defa ihaleye çıkarılıp da son ihalede isteklisi bulunmayan taşınmaz mallar ihalenin bitiminden itibaren 15 gün içerisinde de pazarlık suretiyle kiralanıyor.

Vakıf Evi ne demek?

VAKIF EVİ Vakıflar Genel Müdürlüğünce temsil ve idare edilen vakıflarımız adına; mağdur durumda kalanlara, vakfın şefkat elinin ulaştırılması amacıyla 2010 yılında Vakıf Evimiz hizmete girmiştir.

Vakıflar nereye bağlı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü
VGM
BağlılığıTürkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı
AdresAnkara, Türkiye
Yıllık bütçe₺529.021.000 (2020)
Yönetici(ler)Burhan Ersoy, Genel müdür
6 satır daha

Vakıf arazisi kaç yıllığına kiralanır?

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlar ile Genel Müdürlüğün idare ve temsil ettiği mazbut vakıflara ait taşınmazlar azami üç yıl süreyle Genel Müdürlük adına Bölge Müdürlüklerince kiraya verilebilir.

Vakıflar ne iş yapar?

Vakıflar, tüzel kişiliğe sahiptir ve kâr amacı gütmezler. Medeni Kanun'un belirlediği şartlara göre kurulur. ... Vakıflar, sosyal hizmetler, eğitim ve öğretim hizmeti, sanat ve kültür hizmetleri, ulaştırma hizmeti, sağlık hizmeti, aş evi hizmetleri ve iktisadi hizmetleriyle topluma yarar ve fayda sağlar.

Vakıflar Genel Müdürlüğü hangi bakanlığa bağlıdır?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA Başkanlığı ile Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlandı.