Saç ekimi sonrası sivilce nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Saç ekimi sonrası sivilce nasıl geçer?
  2. Saç ekiminden sonra sivilce çıkması normal mi?
  3. Saç ekimi kızarıklık nasıl geçer?
  4. Saç ekimi sonrası saçlar ne zaman çıkar?
  5. Saç ekimi sonrası kafadaki kızarıklık ne zaman geçer?
  6. Sakal ekimi sonrası kızarıklık nasıl geçer?

Saç ekimi sonrası sivilce nasıl geçer?

Saç ekimi sonrası oluşan sivilceler giderek büyümüş, şişmiş ve ağrılı olmaya başlamışsa doktor tarafından temiz bir iğne aracılığıyla bulunan irin çıkarılır. Saç ekimi sonrası sivilceler, ekilen saç köklerinin deri yüzeyine çıkmaya başlamasından yaklaşık 4-5 ay sonra geçer.

Saç ekiminden sonra sivilce çıkması normal mi?

Saç naklinden sonra ki ilk 2 ayda saç köklerinin alındığı ve nakilden sonraki 2. ve 6. aylar arasında ise ekim yapılan bölgede görülen sivilceler normaldir ve saç ekimi sonrasında yaşanacak sürecin bir parçasıdır.

Saç ekimi kızarıklık nasıl geçer?

Saç ekiminden sonra, ekilen her greftin üzerinde bulunan kabukların etrafında bir miktar kızarıklık ve şişlik olabilir. Doğru yıkama ve saç ekim merkezi tarafından verilen diğer önleyici talimatlara uyulduğunda kabuklar 7 ila 10 gün içinde düşecektir. Bu işlem oldukça basittir.

Saç ekimi sonrası saçlar ne zaman çıkar?

Bu dönem de saçlar hemen her gün çıkmaya devam eder. 6.ayın sonunda ise artık ekilen saçların minimum ` çıkmış olur. 6. ay ile 12. ay arasında ekilen saçların çıkmayanlarıda çıkar ve 12. ayın sonunda yani saç ekiminden sonra 1.yıl tamamlanmış ve ekilen saçların  nından fazlası çıkmış durumdadır.

Saç ekimi sonrası kafadaki kızarıklık ne zaman geçer?

Kızarıklık genel olarak saç ekim işlemi yapılmasını takiben iki hafta sonra geçmektedir. Fakat açık tenli hastalarda bu süreç yaklaşık sekiz hafta kadar sürmektedir. Bu durum saç ekim işleminin normal bir süreci olduğu için endişe edilecek bir durum yoktur.

Sakal ekimi sonrası kızarıklık nasıl geçer?

Aynı kızarıklık sakal nakli yapılan donör bölgede de görülebilir. Buradaki kızarıklık ve hassasiyet de tıpkı nakil yapılan bölgedeki gibi bir kaç gün içinde kendiliğinden geçer. Sakal ekimi yapılan bölge, sakal ekiminden 2-3 gün sonra uzmanlar tarafından yıkanır.