Jinekomasti nedir nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Jinekomasti nedir nasıl tedavi edilir?
  2. Erkeklerde jinekomasti nedir?
  3. Ergenler jinekomasti nasıl geçer?
  4. Jinekomasti ameliyatsız tedavi edilir mi?
  5. Jinekomasti sigorta karşılar mı?
  6. Erkekte meme büyümesi nasıl engellenir?

Jinekomasti nedir nasıl tedavi edilir?

Jinekomasti ameliyatı en etkili ve kesin tedavi yöntemidir. Ameliyat jinekomasti tipine göre planlanır. Meme bezinin yumuşak ve yağlı olduğu yağlı tip jinekomasti de liposuction (yağ alma) yeterli olabilir. Sert ve büyük jinekomasti görülen hastalarda ise Mastektomi yapılır.

Erkeklerde jinekomasti nedir?

Jinekomasti erkeklerde östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliği nedeniyle meme dokusu miktarındaki anormal ancak iyi huylu büyümeye verilen isimdir. Jinekomasti, bazı vakalarda bir, bazı vakalarda iki memeyi birden etkileyebilir.

Ergenler jinekomasti nasıl geçer?

Makrojinekomasti glandüler doku çapının 5 cm ve üzerinde olmasıdır ve bu durum sıklıkla kendiliğinden gerilememektedir. Olguların çoğunda meme gelişimi ilk 6 ay içinde kendiliğinden gerilerken, %75'i iki yıl içinde, %90'ı ise üç yıl içinde kendiliğinden düzelmektedir.

Jinekomasti ameliyatsız tedavi edilir mi?

Merhaba, maalesef ameliyatsız jinekomasti mümkün değil fakat eğer meme dokusu uygunsa sadece vaser liposuctionla kesisiz ve izsiz ameliyat mümkün. Sadece bir cihazla veya kremle maalesef alternatif bir çözümü yoktur.

Jinekomasti sigorta karşılar mı?

Jinekomasti Ameliyatı, plastik cerrahi uzmanları tarafından yapılan estetik ameliyattır. SGK tarafından karşılanmamakktadır. SSK tarafından bir ameliyatın karşılanması için, tıbbı bir gereksinim olması gerekmektedir.

Erkekte meme büyümesi nasıl engellenir?

Erkeklerde görülen meme büyümesinin tedavisi ameliyattır. Başka herhangi bir şekilde görünümü giderilmemektedir. Bu ameliyatlar kolaylıkla yapılmaktadır. Hastaların dikkat etmesi gereken durum ameliyatı yapacak doktorun plastik cerrah olmasıdır.