ERG testi ne demek?

İçindekiler:

  1. ERG testi ne demek?
  2. VEP testi nasıl çekilir?
  3. VEP testi zararlı mı?
  4. ERG nedir göz?
  5. EOG ve Erg nedir?
  6. Nöroloji VEP testi nedir?
  7. BAEP hangi hastalıklarda kullanılır?
  8. ERG çekimi nedir?
  9. EOG nedir göz?
  10. Elektroretinografi nedir?
  11. EOG cihazı nasıl çalışır?
  12. Görme keskinliği ölçümü testi nedir?

ERG testi ne demek?

Tam-alan ERG testi retinanın genelinin çalışması konusunda çok değerli bilgiler veren bir elektrofizyolojik testtir. ERG testi ile retinanın tamamı bir ışık uyaranı ile uyarılır ve yine retinanın tamamından elde edilen yanıt tek bir yanıt olarak kaydedilir.

VEP testi nasıl çekilir?

Test sırasında hastaya görsel uyaran olarak aralıklı bir şekilde flaş yakılıp söndürülür veya dama tahtasına benzeyen siyah beyaz kareler şeklinde bir görsel monitör üzerinden hastaya izletilir. VEP testi ön görme yollarında var olan tüm anatomik hasarın saptanmasında kullanılabilen bir yöntemdir.

VEP testi zararlı mı?

VEP Testi Hangi Hastalıklarda Gereklidir? VEP testinin gebelerde, kalp pili olanlarda, platini olan hastalarda ve çocuk hastalarda uygulanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Optik nörit adlı görme sinirinde meydana gelen iltihaplanma hastalığının teşhis edilmesinde kullanılan yegane teknik VEP testidir.

ERG nedir göz?

Retina içindeki görme hücrelerinin elektriksel yanıtlarının kaydedilmesi işlemidir.

EOG ve Erg nedir?

Elektroretinografi (ERG), Patern Eelektroretinografi (PERG), elektrookulografi (EOG) ve Görme Uyarımına Kortikal Yanıt (VER) pratikte sık kullanılan elektrofizyolojik testlerdir.

Nöroloji VEP testi nedir?

Görme yolları ile retina arası kısımları ve beynin görme merkezinde bulunan sinir ağlarının işleyişinin incelendiği yönteme VEP testi denmektedir. Bir nevi görme keskinliğinin derecesine bakılması ve olası görme bozukluklarının içerden değerlendirilmesi gibi de düşünülebilir.

BAEP hangi hastalıklarda kullanılır?

BAEP işitme sinirinin ve beyinsapındaki işitme yollarını değerlendirmek için kullanılır. Beyinsapı işitsel yollarını etkileyen bir patolojik sürecin varlığında lezyonun etkilediği düzeyden sonraki potansiyellerin latansının uzaması veya bu potansiyellerin kaybolması beklenir.

ERG çekimi nedir?

Retina içindeki görme hücrelerinin elektriksel yanıtlarının kaydedilmesi işlemidir.

EOG nedir göz?

Elektrookülografi (EOG), retina tabakalarından biri olan retina pigment epitelinin fonksiyonel durumunu değerlendirmek için kullanılan elektrofizyolojik bir testtir. Kornea ile retina arasındaki elektriksel potansiyeli kaydetme yöntemidir.

Elektroretinografi nedir?

GİRİŞ Elektroretinografi (ERG) görsel uyaranlara yanıt ola- rak retinadaki farklı hücre gruplarının birlikte oluş- turduğu elektriksel potansiyeli ölçen ve retinanın işlevini nesnel ve noninvaziv olarak değerlendiren bir elektrofizyolojik testtir (1).

EOG cihazı nasıl çalışır?

Elektrookülografi – EOG; gözün ön kutbu ile arkası arasında retina pigment epiteli (RPE) katmanındaki elektriksel potansiyelin ölçülmesidir. RPE katmanındaki potansiyel, göz hareketleri ile değişim göstermesi; gözün iç ve dış köşelerine yerleştirilen elektrotlar vasıtasıyla ölçüm yapılmaktadır.

Görme keskinliği ölçümü testi nedir?

Görme keskinliği daima bir göz kapatılarak sırası ile test edilir. Kapatılan göze basınç uygulanmamalıdır . Görme keskinliğinin ( uzak görme ) ölçülmesinde genelde hastanın tam karşısına yaklaşık 6 m uzağa yerleştirilmiş 10 kademeli ve üzerinde çeşitli şekiller ve harfler dizisinden oluşmuş görme eşeli kullanılır.