Bizim ülke kodumuz nedir?

İçindekiler:

  1. Bizim ülke kodumuz nedir?
  2. Türkiye zip code nedir?
  3. Türkiye telefon kodu ile numara nasıl yazılır?
  4. ZIP or Postal Code ne demek?
  5. Arap numarası nasıl kaydedilir?
  6. Türkiye WhatsApp kodu nedir?

Bizim ülke kodumuz nedir?

Bir ülkeden farklı bir ülkeyi aramak istediğinizde, numaranın başına mutlaka o ülkenin uluslararası arama kodunu girmeniz gerekiyor. Aksi takdirde arama gerçekleşmiyor. Her ülkenin de kendine ait özel bir kodu bulunuyor. Türkiye'nin alan kodu +90.

Türkiye zip code nedir?

Türkiye'nin posta kodu 38000 olarak belirlenmiştir. Bunun yanında Türkiye'nin özel bir alan kodu bulunmaktadır. Bu alan kodu da +90 olarak belirlenmiştir.

Türkiye telefon kodu ile numara nasıl yazılır?

Daha sonra ülke kodu girilir ve sonrasında 'sıfırsız' olmak üzere alan kodu ve numara çevrilir. + 55 55 yazılarak, Türkiye içi dahil dünyanın her yerinden bu numaraya ulaşılabilir. İşte bu nedenle, daha telefon numaralarını ilk kez kaydederken, +│90 Alan Kodu│Sıfırsız Numara olarak düzenlemelisiniz.

ZIP or Postal Code ne demek?

Postal Code, posta kodu demek ve bu alanı ikamet ettiğiniz bölgeye göre posta kodunuzla doldurmanız gerekiyor. POSTA KODU NEDİR? Zip kodu sadece eyaleti olan ülkelerde bulunuyor. Bu da demek oluyor ki Türkiye için zip kodu yoktur.

Arap numarası nasıl kaydedilir?

Uluslararası telefon numaraları nasıl kaydedilir
  1. Telefon rehberinizi açın.
  2. Kişinin telefon numarasını yazarken ilk önce bir artı (+) simgesi koyun.
  3. Ülke kodunu yazın, ardından telefon numarasını eksiksiz olarak girin.

Türkiye WhatsApp kodu nedir?

Tam uluslararası formatta telefon numaranızı girdiğinizden emin olun. Ülke kodunuzu da girmeyi veya ülke listesinden ülkenizi seçmeyi unutmayın. Örneğin Türkiye'ye ait bir telefon numarası giriyorsanız: + 0911.