Muzun çiçeği olur mu?

İçindekiler:

  1. Muzun çiçeği olur mu?
  2. Muz çiçeği nerede yetişir?
  3. Muz agaci Sulanir mi?
  4. Muz nasıl koşullarda yetişir?
  5. Musa Banana nasıl bakılır?
  6. 1 dönümden kaç ton muz çıkar?
  7. Bir muz ağacı yılda kaç kilo muz verir?
  8. Muz ağacı tek yıllık mı?

Muzun çiçeği olur mu?

Muz demetinin sonunda bulunan koyu mor kırmızı çiçeği büyük çiçektir. İç kısımda ise muza dönecek küçük çiçekler bulunur.

Muz çiçeği nerede yetişir?

Sıcak ve nemli iklim seven muz, Türkiye'de ise Antalya ve Mersin başta olmak üzere güney kıyılarda gerçekleştirilir. Muz, sıcak iklim meyvesi olsa da yetiştiği mevsim kıştır. Sonbaharın sonlarından ilkbaharın başlarına kadar hasadı devam eder.

Muz agaci Sulanir mi?

Her canlı gibi suya ihtiyaç duyan muz ağacıda düzenli olarak su ister. Muz çok sık yetişen bir meyve olduğundan, fazla nemden dolayı terleme gösterir. Bu terleme sonucu fazla su kaybı yaşanır. Muz ağacı bu bakımdan özellikle yaz sıcaklarında, yarım saatte bir sulanması gerekmektedir.

Muz nasıl koşullarda yetişir?

Muz yüksek sıcaklık ve neme ihtiyaç duyan bir bitki olması sebebiyle sıcaklığın -2 veya -3'ün altında olması durumunda yetişmez. Toprak yapısının ise humus bakımından zengin, kumlu ve killi olması gerekir. Ayrıca toprağın geçirgen toprak olması muz yetiştirilmesi için önem taşımaktadır.

Musa Banana nasıl bakılır?

Muz bitkisinin uygun şekilde bakımı , tencerede sabit toprak neminin korunmasını da gerektirir. Kural olarak, haftada iki kez sulamak gerekir. Ancak sulamadan sonra suyun tabanda kalmamasına dikkat edin. Sonbahar ve kış döneminde bitki hareketsiz olmalı ve sulama biraz kısıtlanmalıdır.

1 dönümden kaç ton muz çıkar?

Şu anda dönüm serada 25 bin ton muz üretimi yapılırken dönümden 8 ila 10 ton ürün hasat ediliyor. Muzun kilosu ise üreticilerden 3 ile 3 lira 30 kuruştan alınıyor. Bir dönüm muz serasının maliyeti 40-50 bin lira arasında değişirken çiftçiler düşük faizli uzun vadeli kredi kullanarak sera yapıyor.

Bir muz ağacı yılda kaç kilo muz verir?

Açık arazide yetiştirdiği muz ağaçlarından senede 1 kez hasat yapan ve masrafını ancak karşılayan üretici, sebze meyvede ihracat krizini nedeniyle muz üretimine yönelmek zorunda kaldı. Açık alanda bir ağaçtan 20 kilo muz hasatı yapan üretici, seradaki ağaçtan ise 50 kilograma kadar muz almaya başladı.

Muz ağacı tek yıllık mı?

Muz ağacı tek yıllıklı bir bitki olmasından dolayı, ilk yetiştiğinde çiçeklenir ve meyvesini verir. Tekrardan meyve verebilmesi için, sulama, gübreleme ve bakımla ömrünü uzatabilmek mümkündür. Günümüzde örtü altı sistem yöntemleriyle birlikte, iklim şartlarına bakılmaksızın, uzun süre muz ağacı yetiştirilebilmektedir.