101 ceza puanı neden yenir?

İçindekiler:

  1. 101 ceza puanı neden yenir?
  2. 1 olmadan Bitilir mi?
  3. 101 de yerden okey alınır mı?
  4. 101 de ilk atılan taş alınır mı?
  5. Okeyde seri açtıktan sonra çift açılır mı?
  6. Eşli 101 de açamayan kaç yer?
  7. 101 de seri açtıktan sonra ne yapılır?
  8. Okeyde elden bitince ne olur?
  9. 101 de açtıktan sonra taş alınır mı?

101 ceza puanı neden yenir?

Eğer oyuncu elindeki tüm taşları açmış ve elinde kalan son taşı masaya atıyorsa, bu taş bir yere eklenebiliyor olsa dahi bu durumda oyuncuya ceza puanı verilmez. Eğer oyuncu masaya açılmış olan setlere birden fazla taş eklerse ve sonra bu taşları geri alırsa 101 ceza puanı alır.

1 olmadan Bitilir mi?

Elden biten oyuncu sayısı tutmasa bile açıp bitebilir. Aynı şekilde diğer oyuncular açtığında el sayısı 101 i bulmasa bile yere işleme yapmaksızın tek açışta bütün taşlarını açıp oyun bitirebilir.

101 de yerden okey alınır mı?

gelen taşı olan oyuncu okeyi alabilir. Ancak okeyi alabilmek için elini açmış olması gerekir. Yerdeki okeyi açma sayınız (101) tutmuyorsa alamazsınız. 101 i tamamlamış ise önce el yere açılır daha sonra okeyi yerden alınabilir.

101 de ilk atılan taş alınır mı?

Yere taş açılmamış olsa bile okey taşını yere atan oyuncu 101 ceza puanı alır. Yere atılan işlek taş diğer oyuncu tarafından alınabilir. 3. Yere atılan taşın rengi ve rakamı rakip oyuncular tarafından görüldüğünde artık atılan taş geri alınamaz.

Okeyde seri açtıktan sonra çift açılır mı?

Evet. Seri açan bir oyuncu, başka bir oyuncu tarafından çift açılmışsa elindeki çiftleri işleyebilir.

Eşli 101 de açamayan kaç yer?

Eli Çift Açmak Çift açan oyuncu, diğer oyuncuların perlerine taş işleyebilir ama kendisi per açamaz. Tur sonunda çifte giden oyuncunun elinde taş kalmış ise bu kalan taşların 2 katı puan yazılır.

101 de seri açtıktan sonra ne yapılır?

Daha önceden seri veya çift açmadıysanız, önce perlerinizi yere açarsınız. ( Seri açıyorsanız 101 ve üzeri değer toplamına sahip olmalılar. Çift açıyorsanız en az 5 çift perden oluşmalı. ) Seri veya çift açtıktan sonra, yerdeki okeyin yerine geçebilecek taş, ıstakanızda varsa, okeyi yerden alabilirsiniz.

Okeyde elden bitince ne olur?

Hiç kimse açmamışken bir oyuncu elindeki bütün taşları tek seferde açarak biterse buna elden bitme denir ve diğer oyuncuların cezaları 2 katına çıkar.

101 de açtıktan sonra taş alınır mı?

Seri veya çift açtıktan sonra, yerdeki okeyin yerine geçebilecek taş, ıstakanızda varsa, okeyi yerden alabilirsiniz. - Yerdeki okeyin yerine gelebilecek taş, birden fazla ihtimale sahipse alınamaz. ... Bir başka değişle, aynı rakam farklı renk perlerindeki okeyi alabilmek için okeyin içinde olduğu bu per 4 taştan oluşmalı.