Boyun kırışıklıkları için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Boyun kırışıklıkları için ne yapmalı?
  2. Dekolte Kırışıklığına hangi yağ iyi gelir?
  3. Boyun neden kırışır?
  4. Genç yaşta yüzde kırışıklık neden olur?

Boyun kırışıklıkları için ne yapmalı?

Sırt üstü ve kabarık olmayan bir yastıkla yatmak boyun kırışıklığının oluşumunu azaltmada etkili oluyor. Otururken veya hareket halindeyken boynun dik tutulması gerekiyor. Egzersiz olarak gün içerisinde boynunuzu mümkün olduğunca geriye alıp 5 saniye bekleyin, dik pozisyona alıp birkaç saniye dinlenin.

Dekolte Kırışıklığına hangi yağ iyi gelir?

Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı ve %100 doğal Hindistan cevizi yağı içeren kremler kırışıklıkları geciktirmek için en etkili doğal yağlar arasındadır. E vitamini bakımından zengin olan Hindistan cevizi yağının antioksidan özelliği vardır, cildi nemlendirir ve sıkılaşmasını sağlar.

Boyun neden kırışır?

Boynu sıkacak giysiler, genetik yapı, yanlış uyuma ve sigara da boyun kırışıklıklarının sebepleri arasındadır. Çok yüksek yastıkla yattığınızda bile boynunuzun kırışmasına zemin hazırlayabilirsiniz. İncecik derisi nedeniyle çabuk elastikiyet kaybı yaşayan bölgeyi yeniden forma sokmak ise imkansız değil.

Genç yaşta yüzde kırışıklık neden olur?

İşte erken yaşta cilt kırışıklığı için öneriler… Güneş ışığına çok fazla maruz kalmak, düzensiz uyku, yetersiz beslenme, sigara ve alkol gibi alışkanlıklar yaşlanma hızını arttıran nedenlerdendir. Kırışıklıklar için erken dönemde önlem almak adeta ciltte bariyer görevi görmektedir.