Yeni V kayışı neden öter?

İçindekiler:

  1. Yeni V kayışı neden öter?
  2. Araba kasnak arızası nasıl anlaşılır?
  3. Triger sesi nasıl anlaşılır?
  4. Şahin V kayışı koparsa ne olur?
  5. Motor kasnağı nedir?
  6. Krank kasnağı nedir?
  7. Gergi kayışı ne işe yarar?

Yeni V kayışı neden öter?

V kayışı zamanla deformasyona uğrayarak genişler. Kasnak ve kayış arasında boşluk oluşur. Motor devriyle doğru orantılı olarak dönen V kayışı, boşluk olunca ses yapmaya başlar.

Araba kasnak arızası nasıl anlaşılır?

Krank Kasnağının Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler
  1. Motorda fark edilir bir titreşim olabilir.
  2. Motordan garip bir ses geliyorsa.
  3. Lastik yuvanın kırıldığı gözle görülürse.
  4. Kasnak motordan düşerse.

Triger sesi nasıl anlaşılır?

Triger kayışı koptuğunda, öncelikle hafif bir patlama sesi duyulur ve motor stop eder. Anahtarı çevirdiğinizde, marş motorunun devreye girdiğini duyarsınız ancak triger kayışı koptuğu için krankı ve eksantrik milini artık döndürmeyecektir.

Şahin V kayışı koparsa ne olur?

Araç hareket halindeyken, V kayışı kopması; alternatör elektrik ihtiyacını karşılayamaz, çalışmayan soğutma sistemi pompası motorun hararet yapmasına neden olur.

Motor kasnağı nedir?

Motor milinden aldığı enerjiyi bir veya birden fazla kayış yardımıyla döndürülen mile aktaran makine elemanlarına kasnak denir.

Krank kasnağı nedir?

Krank kasnağı, motorun önünde bulunan krank milinin ucuna bağlanan harici bir motor parçasıdır. Görevi, motorunuzdaki titreşimi azaltmaktır. Araçların çoğunda, alternatör, hidrolik direksiyon ve klima gibi motor üzerindeki diğer aksesuarlara güç sağlayan tahrik kayışları için bir kasnak olarak da kullanılır.

Gergi kayışı ne işe yarar?

Kayış gergileri, aksesuar kayışı tahrik sisteminin doğru çalışmasında çok önemli rol oynar. Gergi, görev döngüsü boyunca sürekli olarak kayış üzerinde doğru miktarda gerilim olmasını sağlar. Aynı zamanda, alternatör ve su pompası gibi diğer bileşenleri aşırı baskıdan ve erken arızalanmaktan korumaya yardımcı olur.