Bankada MKK ne demek?

İçindekiler:

  1. Bankada MKK ne demek?
  2. MKK kimin?
  3. MKK sicili kaydı nasıl alınır?
  4. Sermaye Piyasası MKK nedir?
  5. Merkezi Kayit kuruluşu ne iş yapar?
  6. Merkezi Kayıt Kuruluşu kime bağlı?

Bankada MKK ne demek?

MKK Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kaydileştirilmesine karar verilmiş sermaye piyasası araçları için Türkiye'nin Merkezi Saklama Kuruluşu'dur. Türkiye sermaye piyasası araçları için haksahibi bazında (direct model) tam kaydileştirme (full demateralization) modelini uygulamaktadır.

MKK kimin?

MKK, ayrıca sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin ilgili taraflarca elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistem olan Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun (KAP) işletici kuruluşudur.

MKK sicili kaydı nasıl alınır?

Yatırımcılar, Türkiye'nin her yerinden alan kodu çevirmeden, 4 (444 0 MKK) numaralı telefonu arayarak MKK'nın Sesli Yanıt Sistemi olan Çağrı Merkezi'ne ulaşabilirler. Sesli Yanıt Sistemi'ne sicil ve şifre ile giriş yapılmaktadır. İstenilen raporların e-posta çıktısı ile alınması sağlanmaktadır.

Sermaye Piyasası MKK nedir?

MKK, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kaydileştirilmesine karar verilmiş sermaye piyasası araçları için Türkiye'nin Merkezi Saklama Kuruluşu'dur. MKK, Türkiye Sermaye Piyasası araçları için hak sahibi bazında tam kaydileştirme modelini uygulamaktadır.

Merkezi Kayit kuruluşu ne iş yapar?

(MKK) (https://www.mkk.com.tr/), sermaye piyasası araçlarının kaydileştirilmesine* ilişkin işlemleri gerçekleştirmek, kaydileştirilen bu araçları ve bunlara bağlı hakları elektronik ortamda, üyeler ve hak sahipleri itibarıyla kayden izlemek ve merkezi saklamasını yapmak üzere faaliyet gösteren merkezi kayıt ve saklama ...

Merkezi Kayıt Kuruluşu kime bağlı?

Türkiye'de kurulmuş olan tüm menkul kıymetlerin kaydileştirilmesi ve saklaması Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) tarafından yapılmaktadır. MKK, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kaydileştirilmesine karar verilmiş sermaye piyasası araçları için Türkiye'nin Merkezi Saklama Kuruluşu'dur.