Bir telefon hattı neden okumaz?

İçindekiler:

  1. Bir telefon hattı neden okumaz?
  2. Telefon sim kartını neden kabul etmez?
  3. SIM kartın içinde ne var?
  4. Pin 2 nedir?

Bir telefon hattı neden okumaz?

Eğer Android ya da iOS işletim sistemine sahip herhangi bir telefon, sim kart takılı değil diyor ise bu durumun farklı sebepleri olabilir. ... Sim kart çok eskimiş olabilir. Bazen sim kartlar takıp çıkarma aşamasında yıpranabiliyor. Kartın üzerindeki çip üzerinde hasar oluşabiliyor.

Telefon sim kartını neden kabul etmez?

Telefon başka hat kabul etmiyor ise bunun sebebi şunlar olabilir: ... Telefonun sim kart yuvası bozulmuş olabilir. Bu durumda kart düzgün de olsa telefon sim kartı okumaz. Eğer telefon replika ise, yani orijinal değilse, sim kart okunmayabilir.

SIM kartın içinde ne var?

Üzerinde küçük bir yonga barındıran SIM Kartlarda (subscriber identity module card - abone kimlik modülü) telefon numarası, güvenlik bilgisi, ödeme bilgisi gibi kritik bilgiler bulunur. Bunlar sayesinde operatör telefonu kimin kullandığını bilir.

Pin 2 nedir?

PIN 2 kodu, telefonunuzun menülerindeki bazı güvenlik ve hafıza seçeneklerini aktif hale getirmek ya da bunu iptal etmek için kullanılan 4 haneli özel bir şifredir. PIN 2 kodu, üç defadan fazla yanlış girildiği takdirde kart geçici olarak bloke olur. PUK 2 kodunu kullanarak blokeyi kaldırabilirsiniz.