Komiser Komiser nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Komiser Komiser nasıl yazılır?
  2. Başkomiser mi başkomiser mi?
  3. Profesör kelimesi nasıl yazılır?
  4. Komiser nasıl yazılır TDK?
  5. Başkomiser ne iş yapar?
  6. Komisere nasıl yazılır?
  7. Profesör mü profesör mu?

Komiser Komiser nasıl yazılır?

Bu kelime ağızdan çıktığı şekilde yazılmıyor. "Komiser" kelimesi "komser" olarak okunabiliyor. Fakat bu kelimenin yanlış yazılış şeklidir. Doğru yazılış şekli" komiser" olarak bildirilmiştir. TDK'ya Göre Komser Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Başkomiser mi başkomiser mi?

Başkomiser mi?” yoksa “Baş komiser mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Baş komiser şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Başkomiser şeklinde olmalıdır.

Profesör kelimesi nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, profesör şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "proffesör, profesor, prefesör" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'profesör'dür.

Komiser nasıl yazılır TDK?

Komiser mi?” yoksa “Komser mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Komser şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Komiser şeklinde olmalıdır.

Başkomiser ne iş yapar?

Başkomiser, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, kritik bir rol üstlenir. Başkomiser, yapılanları üstlerine rapor ederek görevlerini farklı alanlarda icra eder. Karakollarda ya da şubelerde amir olarak görev yapan başkomiserin, rütbesi gereği yetki alanları geniştir.

Komisere nasıl yazılır?

komser yazılmaz, "komiser" yazılır. "Komser", yaygın bir telaffuz hatasıdır. Bu yaygın telaffuz hatasını metne yansıtmak için "komser" yazımının tercih edildiği eserler vardır ama kelimenin gerçek, doğru yazımı i harfiyle, "komiser" şeklindedir.

Profesör mü profesör mu?

Bu kelime genellikle Profosör şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Profesör şeklinde olmalıdır.