Ayva tatlısı yanına ne gider?

İçindekiler:

  1. Ayva tatlısı yanına ne gider?
  2. Ayva tatlısı bekletilir mi?
  3. Ayva tatlısı düdüklüde kaç dakikada pişer?
  4. Ayva tatlısına renk veren nedir?
  5. Ayva tatlısı fırında nasıl yapılır?
  6. Ayva tatlısı soğuk mu yenir sıcak mı?
  7. Ayva tatlısı Fırınlanır mı?
  8. Ayva reçelinin kırmızı olması için ne yapmak gerekir?

Ayva tatlısı yanına ne gider?

Ayva tatlısı üzerine şerbetiyle birlikte kaymak veya dondurma eklenerek servis edilen oldukça leziz bir tatlıdır. Ayva tatlısının üzerine ev yapımı ya da hazır pasta kreması da eklenebilir. Krema, kaymak veya dondurma üzerine dövülmüş ceviz ya da Antep fıstığı koyabilirsiniz.

Ayva tatlısı bekletilir mi?

Ağır ağır piştikçe ayva çekirdekleri ona renk verecek ve kıvamı da enfes olacaktır. Kıvamı iyice yoğunlaştığında içindeki tarçın ve karanfili çıkarıp ocakta kapağı kapalı bir şekilde dinlendirmeye bırakın. Dinlenince üzerine kaymak ve ceviz ilave ederek servis edin.

Ayva tatlısı düdüklüde kaç dakikada pişer?

Ayvaların orta bölümüne şekerimizi paylaştırıyoruz. Kabuk tarçınlarımızı aralarına yerleştirip suyunu ekliyoruz. Düdüklünün kapağını kapatıp düdüğü çıkana kadar harlı ateşte tutup daha sonra altını kısıp 10 dakika pişiriyoruz.

Ayva tatlısına renk veren nedir?

Ne kadar çok ayva reçeli serperseniz renkleri o kadar koyu bir kırmızı olacaktır. Biraz su, birkaç adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçın da ilave edin ve pişmeye bırakın. Ayva tatlınızı en kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Piştikçe çekirdekler ona kırmızı rengini verecek ve yoğunlaşmasını sağlayacaktır.

Ayva tatlısı fırında nasıl yapılır?

Ayvaların çok güzel pişmesi isteniyorsa ilk olarak 150 derece olan fırına atılır. Daha sonra derece 190 dereceye yükseltilir ve kızarma işlemi olana dek bekletilir. Ya da sadece direk olarak 190 dereceye atılıp üzerlerinin kızarması sağlanabilir. Damak tadına ve isteğe bağlı olarak değişir.

Ayva tatlısı soğuk mu yenir sıcak mı?

Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün. Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin.

Ayva tatlısı Fırınlanır mı?

Ayvaların ortalarına hazırladığımız iç harçtan bolca dolduralım. 190 dereceye ısınmış fırında, üstü hafif kızarana kadar, yaklaşık yarım saat pişirelim. Tatlılarımız soğuduktan sonra; üzerini kaymak, fıstık gibi sevdiğimiz malzemelerle süsleyerek servise hazırlayalım.

Ayva reçelinin kırmızı olması için ne yapmak gerekir?

Ayva çekirdeklerini reçele renk vermesi için kullanıyoruz. Çekirdekleri, reçeli kavanozlarken tencereden çıkarmayı unutmayın. 1 kilo ayva için en az 10 adet ayva çekirdeği kullanın. Ayvanız ne kadar tazeyse çekirdekleri de ayvaya o kadar renk verecektir.