Af etmek kelimesi nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Af etmek kelimesi nasıl yazılır?
  2. Affetmek neden birleşik yazılır?
  3. Af eden nasıl yazılır?
  4. Mahvolmak mi maf olmak mı?
  5. Affetmek nasil yazilir TDK?
  6. Af etmek ayrı mı yazılır bitişik mi?
  7. Söz etmek ayrı mı bitişik mi?
  8. Affedilir nasıl yazılır?
  9. Affeder Misin nasıl yazılır?
  10. Biri biri nasıl yazılır?

Af etmek kelimesi nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Af etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Affetmek şeklinde olmalıdır.

Affetmek neden birleşik yazılır?

Özgün biçimleri tek heceli bazı Arapça kökenli kelimeler etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle birleşirken ses düşmesine, ses değişmesine veya ses türemesine uğradıklarında bitişik yazılır: emretmek, menolunmak, cemetmek, kaybolmak; darbetmek, dercetmek, hamdetmek; affetmek, hissetmek, reddetmek ...

Af eden nasıl yazılır?

Affetmek kelimesinin Türk Dil kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde doğru yazılışı affetmek yazılması olarak kabul edilmektedir. Af etmek veya aff etmek suretiyle yazılan kelimeler yazım yanlışı olarak kabul edilmektedir.

Mahvolmak mi maf olmak mı?

MAHVOLMAK NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''mahvolmak'' olarak yazılır. Aşağıda cümle içerisinde doğru örnekleri görebilirsiniz. Mahvolmak için elinden gelen her şeyi yapmıştı.

Affetmek nasil yazilir TDK?

Bu kelimenin doğru kullanımı affetmek şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Beni düşüncesizce sarf ettiğim sözlerden dolayı affettiğini umarım.”

Af etmek ayrı mı yazılır bitişik mi?

Bu kelimenin affetmek mi, af etmek mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı affetmek şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Söz etmek ayrı mı bitişik mi?

Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk kelimesinde herhangi bir ses düşmesi veya türemesine uğramazsa ayrı yazılır: alt etmek, arz etmek, azat etmek, dans etmek, el etmek, göç etmek, ilan etmek, kabul etmek, kul etmek, kul olmak, not etmek, oyun etmek, söz etmek, terk ...

Affedilir nasıl yazılır?

Bu kelimenin doğru kullanımı affetmek şeklinde olmalıdır.

Affeder Misin nasıl yazılır?

Bu kelimenin affetmek mi, af etmek mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı affetmek şeklinde olmalıdır.

Biri biri nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Bir biri şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Birbiri şeklinde olmalıdır.