Jöle tatlısı nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Jöle tatlısı nasıl yapılıyor?
  2. Jöle nerelerde kullanılır?
  3. Çilekli jöle Yapılışı Nasıl Yapılır?
  4. Pasta jeli nerelerde kullanılır?
  5. Evde çilekli pasta jölesi nasıl yapılır?
  6. Soğuk pasta jeli nedir?
  7. Pasta üstüne çilek sosu nasıl yapılır?

Jöle tatlısı nasıl yapılıyor?

Evde Jöle Yapımı Yapılışı: İstenilen meyve blenderden geçirilir. İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir. İçine istenilen oranda şeker eklenir. 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür.

Jöle nerelerde kullanılır?

Pastalarda jöle, dolgu malzemesi ya da dekor malzemesi olarak da kullanılabilir. Pastacılık sektöründe hazır jöleler tercih edilmektedir. Bunun sebepleri maliyetinin düşük olması, raf ömrünün uzun olması ve çabuk bozulmaması, kolay bir kullanıma sahip olması, üretime hız kazandırması ve kullanımında risk olmamasıdır.

Çilekli jöle Yapılışı Nasıl Yapılır?

Çilekli Doğal Jöle Tarifi Yapılışı Jölesini hazırlamak için 4′ e bölünen çilekler yarım su bardağı su, vanilya ve şekerle ocağa bırakılır. Hafif kaynamaya başlayınca 1,5 yemek kaşığı nişasta eklenir ve 3 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır muhallebinin üzerine serilir. 3 saat dolapta bekletilen pastamız servise hazırdır.

Pasta jeli nerelerde kullanılır?

Bir spatül ile karıştırılıp kek, pasta, tart, tartölet üzerine tabaka halinde sürülebileceği gibi, meyve püresi ile karıştırılarak da kullanılabilir. Bir krema torbasına doldurulup uygun uçlar ile, pasta üzerine yazı yazma, şekil çizmede kullanılır.

Evde çilekli pasta jölesi nasıl yapılır?

Jölesini hazırlamak için 4′ e bölünen çilekler yarım su bardağı su, vanilya ve şekerle ocağa bırakılır. Hafif kaynamaya başlayınca 1,5 yemek kaşığı nişasta eklenir ve 3 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır muhallebinin üzerine serilir. 3 saat dolapta bekletilen pastamız servise hazırdır.

Soğuk pasta jeli nedir?

Kullanımı: Pastacılık sektöründe, pasta, turta, dondurma, kek, meyve salataları veya tatlılarda dekor ve kaplama amaçlı kullanılır. Tamamen bitkisel olup hayvansal katkı içermez. ... Tutuculuk oranı (meyve üzerindeki kalıcılık) fazla olduğundan meyvelerin hava ile temasını keserek kararmasını ve bozulmasını önler.

Pasta üstüne çilek sosu nasıl yapılır?

Çilek Sosu Nasıl Yapılır?
  1. Çilekleri yıkayıp, ikiye bölelim.
  2. Ufak bir tencereye çilekleri ve şekeri alıp, kısık ateşte çilek suyunu bırakıp pişmeye başlayıncaya kadar pişirelim.
  3. Suyunu bırakınca, blenderla geçelim üzerinden.
  4. Kısık ateşteyken nişastalı karışımı azar azar ekleyip, karıştıralım.
Daha fazla öğe...•BE