Hukukta faraziye ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukukta faraziye ne demek?
  2. Askerde farazi ne demek?
  3. Farazi ne demek örnek cümle?
  4. Farazi konuşmak ne demek?
  5. Paparazzi türkçe ne demek?
  6. Teşrihi marazi ne demek?

Hukukta faraziye ne demek?

Kanuni faraziye (fiksiyon), kanunun belli bir olaya kesin olarak belli bir sonuca bağlamış olmasıdır (praesumptio iuris et de iure) . Eğer bu olay gerçekleşmişse, kanun, buna bağladığı sonucun gerçekleştiğini kabul eder ve bunun aksinin iddia ve ispat edilmesi de mümkün değildir.

Askerde farazi ne demek?

Bir varsayıma dayanan, varsayımsal, belirgin olmayan.

Farazi ne demek örnek cümle?

Daha açık anlatmak gerekirse gerçek olmayan herhangi bir iddianın ortaya atılması şeklinde söylemek mümkündür. Şimdi buna bir cümle olarak örnek verelim. ''Bu gerçekten farazi bir düşünce.'' Yukarıdaki cümlede anlatıldığı gibi düşüncenin varsayımsal olduğu ve gerçeği yansıtmadığı üzerine işaret eder.

Farazi konuşmak ne demek?

Ve sayalım ki anlamlarında da kullanılır. Arapça kökenli farazi kelimesi Türkçede varsayımsal anlamına karşılık gelir. ... Farazi kelimesi daha kabaca bir manada “sallamak,atmak,uydurmak,boş konuşmak” anlamlarında da kullanılabilir.

Paparazzi türkçe ne demek?

a. 1. Ünlü kimselerin kendilerinden habersizce çekilmiş, onları güç durumda bırakacak özellikteki fotoğrafları. 2. Bu tür fotoğraflar çekme ve yazılı ve görsel basında yayımlama işi.

Teşrihi marazi ne demek?

teşrih ~ تشريح 2) dilim dilim, parça parça kesme. ... teşrîh-i marazî ::: hek. hasta organların teşrihini bildiren ilim, fr. anatomie pathologique.