Bol paçalı pantolon ile namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Bol paçalı pantolon ile namaz kılınır mı?
  2. Etek pantolon ile namaz kılınır mı?
  3. Namaz kılan erkek nasıl giyinmeli?
  4. Küpeyle namaz kılınır mi?
  5. Kadın ve erkek aynı safta namaz kılabilir mi?
  6. Namaz kılarken çorap giyilir mi?
  7. Kadın erkek gibi namaz kılabilir mi?
  8. Muhazatı Nisa nedir?
  9. Sütre ne demek?
  10. Namazda otururken ayak nasıl olmalı?
  11. Namazda oturuş şekli önemli mi?
  12. Namazda oturuş şekli farz mı?
  13. Namazda ilk oturuş sünnet mi?
  14. Iftiraş ne demek?
  15. Namazın ilk oturuşunda okunan Tahiyyatın hükmü nedir?

Bol paçalı pantolon ile namaz kılınır mı?

Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, pantolonun kesinlikle dar yani vücuda yapışık olmamasıdır! Bunun dışında neredeyse etek kadar bol bir pantolonla namazın kılınabileceği uygun görülmüştür. Müslüman kadının namazda dik durduğunda içini göstermeyen uzun ve bollukta bir kıyafet giymesi yeterlidir.

Etek pantolon ile namaz kılınır mı?

Geniş pantolon veya etek diye bir ayrım yapmadan şunu söylememiz gerekir: Bayanın dik durduğunda bedenini göstermeyen bir kıyafet namaz kılabilmesi için yeterlidir. Bunu etek veya pantolon diye ayırmak gerekmez. ... Dr Nihat Hatipoğlu ise “Pantolonla namaz kılmada sakınca yok.

Namaz kılan erkek nasıl giyinmeli?

Hanefi ekolüne göre erkeğin, namazda örtmesi gereken yerler, göbekle diz kapağı arasıdır. Burayı kapatacak giysisi olduğu halde kapatmadan kılmak caiz değildir. Ancak bazı ekollere göre erkeğin avreti, edep yeridir. CEVAP: Hanefi ekolüne göre erkeğin, namazda örtmesi gereken yerler, göbekle diz kapağı arasıdır.

Küpeyle namaz kılınır mi?

CEVAP: Dinimiz erkek için avret sayılan göbekle diz kapağı arasını örtme dışında bir zorunluluk getirmez. Erkeğin küpe takıp takmaması tamamen örfe, geleneğe bağlı şeylerdir. ... Demek ki bu süs eşyasını kullanmakta dini bir sakınca yok.

Kadın ve erkek aynı safta namaz kılabilir mi?

Daha açık söylemek gerekirse bir kadın erkek safları arasında namaz kılacak olsa kadının iki yanındaki birer erkeğin ve kadının tam arkasındaki bir erkeğin namazı bozulur, ötekilerin namazı bozulmaz.

Namaz kılarken çorap giyilir mi?

- Alimlerin çoğuna göre -tek başınıza evde namaz kılsanız bile- ayaklarınıza çorap giymeniz gerekir. Veya uzun etek giyerek ayaklarınızı örtebilirsiniz. Hanefi alimleri ise namazda ayak bileklerine kadar, ayakların açılabileceğini söyler.

Kadın erkek gibi namaz kılabilir mi?

Tamamen namaza konsantre olmak için kadın ve erkek mümkün olduğu kadar belli bir disiplin içerisinde aynı camide ayrı ayrı namazlarını kılabilirler.

Muhazatı Nisa nedir?

Aynı hizada bulunmak, karşı durmak, karşı olmak.

Sütre ne demek?

Sütre, namaz kılan bir kişinin önünden rahat bir şekilde geçilebilmesi için kullanılan yarım santimlik bir varlık.

Namazda otururken ayak nasıl olmalı?

Namazda erkekler otururken ayakları nasıl olmalıdır? Erkeklerin sol ayaklarını yatırıp sağ ayaklarını dikmeleri ve sağ ayağın parmaklarını kıbleye doğru yönelterek, iki ellerini parmakların uçları ile aynı hizada olacak şekilde uyluklar üzerinde koyarak oturması sünnettir.

Namazda oturuş şekli önemli mi?

Tahiyyatta oturmak namazın rüknüdür. Ama oturuş şekli önemli değildir. Önemli olan oturmaktır. Sünnet olan oturuş şekli, sol ayak üstüne oturup sağ ayağı, parmaklar içeri doğru kıvrık biçimde dikmektir.

Namazda oturuş şekli farz mı?

İki rek'atlı namazların sonunda yapılan oturuş da ka'de-i ahîredir. Fakihler bu oturuşların hükmü konusunda farklı görüşler ileri sürmüşlerdir. Ka'de-i ûlâ Mâlikî ve Şâfiîler'e göre sünnet, Hanefîler'e göre vâcip, Hanbelîler'e göre farz; ka'de-i ahîre ise bütün mezheplerde farzdır, yani namazın rükünlerindendir.

Namazda ilk oturuş sünnet mi?

Ka'de-i ûlâ Mâlikî ve Şâfiîler'e göre sünnet, Hanefîler'e göre vâcip, Hanbelîler'e göre farz; ka'de-i ahîre ise bütün mezheplerde farzdır, yani namazın rükünlerindendir. İlk oturuşu gerekli gören Hanefî ve Hanbelîler'e göre bunun süresi teşehhüd (tahiyyat) okuyacak kadardır.

Iftiraş ne demek?

İftiraş: Sağ ayağı dik tutup, sol ayağı yatırarak üzerine oturmaktır. Teverruk: Sağ ayağı dik tutup, sol ayağı öne doğru çekip, makatı yere koyarak oturmaktır.

Namazın ilk oturuşunda okunan Tahiyyatın hükmü nedir?

Hanbelîler'e göre ilk oturuşta, Hanefîler'e göre her iki oturuşta teşehhüdün bilerek terkedilmesi tahrîmen mekruh olup böyle bir namazın iade edilmesi vâciptir, sehven terkedilmesi durumunda sehiv secdesi yapılmak suretiyle namazın eksiği giderilmiş olur.