Harezmi ne ile uğraşmıştır?

İçindekiler:

  1. Harezmi ne ile uğraşmıştır?
  2. Harezmi kimdir vikipedi?
  3. Biruni Kimdir Vikipedi?
  4. Biruni kimdir neyi icat etmiştir?
  5. Biruni Türk bilim insanı mıdır?
  6. Biruni dünya için ne yapmıştır?

Harezmi ne ile uğraşmıştır?

Harezmi'nin neredeyse tüm kitapları Latinceye tercüme edilip batı ülkelerinde kullanılmıştır. Bu muazzam deha sadece matematik ile ilgilenmemiş astronomi ve coğrafya alanlarında yaptığı çalışmaları da günümüze kadar ulaşmıştır.

Harezmi kimdir vikipedi?

Hârizmî (Farsça: الخوارزمي) ya da tam adıyla Ebû Ca'fer Muhammed bin Mûsâ el-Hârizmî, (d. 780, Harezm - ö. 850, Bağdat), Matematik, gökbilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmış Fars bilim insanı. Hârizmî 780 yılında Harezm bölgesinin Hive şehrinde dünyaya gelmiştir. 850 yılında Bağdat'ta ölmüştür.

Biruni Kimdir Vikipedi?

Bîrûnî (4 Eylül 973 - 13 Aralık 1048), İslam'ın Altın Çağı'ndaki çalışmaları ile bilinen hezârfen. Tam adı Ebu Reyhan Muhammed bin Ahmed el-Birûnî'dir (Farsça: بیرونی, Arapça: ابو الريحان محمد بن احمد البيروني). Batı dillerinde adı Alberuni veya Aliboron olarak geçer.

Biruni kimdir neyi icat etmiştir?

Yunan filozoflarından Aristo, Arşimet ve Demokritus'un çalışmalarından etkilenen El-Biruni, bilimsel çalışmalarına 17 yaşında başladı. Güneşin yüksekliği ve şehrin boylamını hesapladı. Güneşin hareketlerinden, mevsimlerin ne zaman başladığını belirledi. Dünyanın çapını, bugünkü değere çok yakın olarak buldu.

Biruni Türk bilim insanı mıdır?

3 Zilhicce 362 (4 Eylül 973) tarihinde Hârizm'in merkezi Kâs'ta doğdu. Ceyhun nehrinin aşağı kısmında yer alan bu şehir o dönemde Hârizm adıyla da anıldığından Bîrûnî el-Hârizmî nisbesiyle de bilinmektedir.

Biruni dünya için ne yapmıştır?

973 – 1051 tarihleri arasında yaşamış olan Biruni, gökbilim, matematik, doğa bilimleri, tarih ve coğrafya alanlarında yaptığı çalışmalarla dünya bilim tarihinde önemli bir yere sahiptir. ... Özbekistan'ın Harezm bölgesinde dünyaya gelen Biruni çok yönlü bilim çalışmalarıyla tanınmaktadır.