Güdümlü tartışma ne demek?

İçindekiler:

  1. Güdümlü tartışma ne demek?
  2. Zıt panel ne demek?
  3. Konferans yöntemi nedir?
  4. Grup tartışması yöntemi nedir?
  5. Beyin eseri ne?
  6. Konferans türünün özellikleri nedir?
  7. Küçük grup tartışması nasıl yapılır?
  8. Kavram kontrolü nedir?

Güdümlü tartışma ne demek?

2- GÜDÜMLÜ TARTIŞMA YÖNTEMİ: Bu yöntem öğrencilerin hedef davranışları kazanmaları için yaşantı ve görüşlerini paylaştıkları, öğretmenin gözetiminde yapılan grup kontrol sürecidir. Bu tartışma yönteminde öğretmen hedef davranışları gerçekleştirecek biçimde dikkatlice planlamalıdır.

Zıt panel ne demek?

Zıt panel, “zıt” sözcüğünün çağrıştırdığı anlamla ilgisi olmayan, soru-yanıta dayanan ve konuşmacılarının bir soru grubu ile bir yanıt grubundan oluştuğu bir tartışma türüdür.

Konferans yöntemi nedir?

KONFERANS TEKNİĞİ Sanatsal, bilimsel, toplumsal, eğitsel vb. konularda çeşitli uzmanlarca açıklama yapmak, bilgi vermek amacıyla yapılan bir konuşma türüdür. Bilimsel bir düşünceyi, akademik bir konuyu, orijinal bir görüşü anlatmak en belirgin amaçlarıdır. Konferansçıya öğrenciler soru sorabilirler.

Grup tartışması yöntemi nedir?

Grup tartışması yöntemi özde, öğrencilerin bir konu yada sorun üzerinde birlikte konuşarak mümkün olan çözüm yollarını aramalarına dayanır. Yöntemin esası tüm grubun etkinliğe katılmasıdır.

Beyin eseri ne?

Konu ya da problemin belirlenmesi, grupların oluşturulması, her öğrenciye konunun farklı yönleriyle ilgili 3 kart verilmesi, öğrencilerin karttaki soruna ilişkin görüşlerini yazarak masaya koyması, sırayla kartların çekilerek benzer fikirlerin gruplandırılması sürecidir (Doğanay, 2008).

Konferans türünün özellikleri nedir?

Konferansın Özellikleri Belli bir konuda alanında uzman kişinin yaptığı konuşmadır. Konuşmalar hazırlıklı olarak yapılır. Konferansta amaç dinleyici bilgilendirmek ve düşünmeye sevk etmektir. Dil anlaşılır ve açık olmalıdır.

Küçük grup tartışması nasıl yapılır?

Küçük grup tartışmasının tanımı Uygulama: Öğrenciler küçük gruplara ayrılırlar ve birer sözcü belirlerler. Gruplar konuyu kendi aralarında tartıştıktan sonra, grup sözcüleri de konuyu kendi aralarında tartışırlar.

Kavram kontrolü nedir?

17-KAVRAM KONTROLÜ Sınıfta öğrenilen kavram, ilke, genelleme, kural ve kuramların öğrenilip öğrenilmediğini kontrol etmek için kullanılan bir kart oyunudur. Bu oyun sürecinde kartlardan bir grubuna tanımlar ve açıklamalar yazılarak numaralar verilir. Diğer kartlarda ise kavram, ilke, kural ve kuram vardır.