Suçta tekerrür ne demek?

İçindekiler:

  1. Suçta tekerrür ne demek?
  2. Tekerrür kaç yıl?
  3. Tekerrür cezasi ne kadar?
  4. 58 ci madde nedir?
  5. Mükerrer infaz ne demek?
  6. 63 madde nedir?
  7. TCK 53 maddesi cezası nedir?
  8. Tekerrür çeşitleri nedir?

Suçta tekerrür ne demek?

Tekerrür Nedir? (TCK 58) Tekerrür, daha önce işlenen bir suçun cezası kesinleştikten belli bir süre sonra ikinci bir suç işlenmesidir. Suçta tekerrür, ancak ilk işlenen suç kesinleşmişse söz konusu olabilir. Suçta tekerrür hükümleri uygulanan mahkum, cezasını “mükerrirlere özgü infaz rejimi” çerçevesinde infaz eder.

Tekerrür kaç yıl?

5237 sayılı Kanun'la tekerrür süreleri, (10 yıl ve 5 yıldan) 5 ve 3 yıla çekilerek kısaltılmıştır. 5237 sayılı Kanun'la, yabancı ülkede verilen mahkeme kararların dan hangilerinin tekerrüre esas alınacağı, 765 sayılı Kanun'dan çok farklı olarak düzenlenmiştir (5237 sayılı Kanun m. 58/4).

Tekerrür cezasi ne kadar?

5 yıldan fazla süreli hapis cezası halinde tekerrür süresi önceki cezanın infaz edildiği tarihten itibaren 5 yıldır. 5 yıldan az süreli verilen hapis cezası ve adli para cezası halinde tekerrür süresi cezanın infaz edildiği tarihten itibaren 3 yıldır.

58 ci madde nedir?

(1) Önceden işlenen suçtan dolayı verilen hüküm kesinleştikten sonra yeni bir suçun işlenmesi halinde, tekerrür hükümleri uygulanır. Bunun için cezanın infaz edilmiş olması gerekmez.

Mükerrer infaz ne demek?

Suçta tekerrür başlığı altında incelenen ve yinelenen suçlara mükerrer suç adı verilir. Bir suçlunun mükerrir sayılabilmesi için bazı şartlar söz konusudur. Tekerrüre esas olan cezalardan hüküm giymiş olan kişilerin cezaları farklı şekilde infaz edilir.

63 madde nedir?

Madde 63- (1) Hüküm kesinleşmeden önce gerçekleşen ve şahsi hürriyeti sınırlama sonucunu doğuran bütün haller nedeniyle geçirilmiş süreler, hükmolunan hapis cezasından indirilir. Adlî para cezasına hükmedilmesi durumunda, bir gün yüz Türk Lirası sayılmak üzere, bu cezadan indirim yapılır.

TCK 53 maddesi cezası nedir?

TCK m.53 - (5): Birinci fıkrada sayılan hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla hapis cezasına mahkûmiyet halinde, ayrıca, cezanın infazından sonra işlemek üzere, hükmolunan cezanın yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir.

Tekerrür çeşitleri nedir?

Bu nedenle tekerrürün çeşitleri, genel-özel tekerrür, milli - milletlerarası tekerrür, gerçek-mefruz tekerrür ile süreli- süresiz tekerrür olarak sınıflandırılmıştır.