Sayıştay Birinci Başkanı kimdir?

İçindekiler:

  1. Sayıştay Birinci Başkanı kimdir?
  2. Sayıştay başkanı kimdir 2018?
  3. Sayıştay Başkan ve üyelerini kim seçer?
  4. Sayıştay kimleri denetler KPSS?
  5. Anayasa Mahkemesi üye seçme yetkisi kime aittir?
  6. Sayıştay başsavcısı kimdir?
  7. Sayıştay hangi anayasa ile kuruldu?
  8. Sayıştay ve Danıştay arasındaki uyuşmazlıklar nasıl çözülür?
  9. Sayıştay belediyeleri denetler mi?
  10. Sayıştay üyeleri kim tarafından seçilir?

Sayıştay Birinci Başkanı kimdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 22.06.2021 tarihli 94. Birleşiminde Sayıştay Başkanlığına seçilen Metin YENER 25.06.2021 tarihinde görevine başladı. Sayıştay Başkanlığı görevine başlayan Metin YENER, "Bayrağı aldık.

Sayıştay başkanı kimdir 2018?

TBMM Genel Kurulu'nda, Sayıştay Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener seçildi. Genel Kurul'da gizli oyla yapılan seçimde, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy yarıştı.

Sayıştay Başkan ve üyelerini kim seçer?

Sayıştay organının üyelerinin belirli kısmını Sayıştay meslek mensuplarına bağlı olanlar, belirli kısmını ise Maliye bakanlığı mesleğine mensup olan kişiler tarafından seçilmektedir. Öyle ki sayıştay üyelerinin beşte 3'ü sayıştaylık mesleğine mensup olan diğer üyeler tarafından seçilir.

Sayıştay kimleri denetler KPSS?

Sayıştay esasında devlete bağlı olarak bütün mali organları denetler. Bütün gelir giderleri hesaplar ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bildirir. Türkiye Cumhuriyeti adına yapmış olduğu bu denetlemeleri de kanunlarla inceler.

Anayasa Mahkemesi üye seçme yetkisi kime aittir?

Anayasa Mahkemesi onbeş üyeden kurulur. Türkiye Büyük Millet Meclisi; iki üyeyi Sayıştay Genel Kurulunun kendi başkan ve üyeleri arasından, her boş yer için gösterecekleri üçer aday içinden, bir üyeyi ise baro başkanlarının serbest avukatlar arasından gösterecekleri üç aday içinden yapacağı gizli oylamayla seçer.

Sayıştay başsavcısı kimdir?

Mürsel Ali Kaplan - Sayıştay Başsavcısı - Sayıştay | LinkedIn.

Sayıştay hangi anayasa ile kuruldu?

Cumhuriyetin ilânının hemen ertesinde tarih ve 374 sayılı “Divan-ı Muhasebatın Sureti İntihabına Dair Kanun” ile Divan-ı Muhasebat yeniden kurulmuş, 1924 Anayasası ile de anayasal kimliğini korumuştur...

Sayıştay ve Danıştay arasındaki uyuşmazlıklar nasıl çözülür?

Vergi, benzeri mali yükümlülükler ve ödevler hakkında Danıştay ile Sayıştayın kesinleşmiş kararları arasındaki uyuşmazlıklarda, Kanun'un 52'nci maddesinde belirtilen ilgililerce yargılamanın iadesine ilişkin esas ve usuller dairesinde başvuruları üzerine Sayıştay kararı yargılamanın iadesi yoluyla görüşülerek ...

Sayıştay belediyeleri denetler mi?

Sayıştay Başkanlığı'nca planlanan denetim programı kapsamında belediyelerde düzenlilik ve performans denetimleri yapılır. ... Performans denetimi ise hesap verme sorumluluğu çerçevesinde idarelerce belirlenen hedef ve göstergelerle ilgili olarak faaliyet sonuçlarının ölçülmesi suretiyle gerçekleştirilir.

Sayıştay üyeleri kim tarafından seçilir?

Sayıştay Üyelerini Kim Seçer? Sayıştay organının üyelerinin belirli kısmını Sayıştay meslek mensuplarına bağlı olanlar, belirli kısmını ise Maliye bakanlığı mesleğine mensup olan kişiler tarafından seçilmektedir. Öyle ki sayıştay üyelerinin beşte 3'ü sayıştaylık mesleğine mensup olan diğer üyeler tarafından seçilir.