Vize geçerlilik süresi ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Vize geçerlilik süresi ne zaman başlar?
  2. Vize ne kadar süre geçerli?
  3. Vize iptal edilir mi?
  4. Vize ile kaç gün kalınır?

Vize geçerlilik süresi ne zaman başlar?

Vizenin giriş geçerlilik süresi, vize sahibinin vizesi ile ülkeye giriş yapması için geçerli olan zaman aralığıdır. Verildiği makam tarafından belirlenmediği sürece, vize veriliş gününden itibaren geçerli olup, ülkeye giriş geçerlilik tarihinin sona ermiş olduğu tarihte Pekin saati ile 24:00'te sona erer.

Vize ne kadar süre geçerli?

Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur.

Vize iptal edilir mi?

1) Vizeler; ... hâllerinde, vizeyi veren makamlar veya valiliklerce iptal edilir. 2) Vizenin geçerlilik süresi içinde yabancıyla ilgili sınır dışı etme kararı alınması hâlinde vize iptal edilir.

Vize ile kaç gün kalınır?

- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.