Rest dinlenmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Rest dinlenmek ne demek?
  2. Rest ne demek Diş Hekimliği?
  3. Dress Türkçesi ne?
  4. Diş Hekimliği Genel diş neye bakar?
  5. Konservatif diş tedavisi ne demek?
  6. Dress ne demek tıp?

Rest dinlenmek ne demek?

to take a rest: istirahat etmek. İsim dinlenme, yatma, oturma. go to rest: dinlenmek, yatmak. ... İsim hareketsizlik, durgunluk, sükûnet.

Rest ne demek Diş Hekimliği?

Vertikal destek temin etmek için, bir destek diş veya restorasyonun uygun olarak hazırlanmış yüzeyi (tırnak yuvası) üzerindeki rijit protez uzantısına tırnak (rest) ismi verilir.

Dress Türkçesi ne?

Ingilizce-Türkçe Çeviri. entari, fistan, kadın elbisesi, ruba, üstbaş. morning dress: sabahlık, gündelik elbise. ... giyim, kılık kıyafet, giysi.

Diş Hekimliği Genel diş neye bakar?

İnsanların ağız, diş, çene sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen bir tıp ana bilim dalıdır. Genel diş hekimliğinde; insanların ağız ve diş temizliği, çürük ve ağrıyan dişlerin tedavisi, eksik dişlerin ikamesi yapılır. Diş hekimliği operatif bir meslektir.

Konservatif diş tedavisi ne demek?

Diş hekimliğinde konservatif tedavi, diş hekiminin çürük oluşmasını engelleme çabalarından başlar, oluşan çürüğü fazla ilerlemeden tedavi etmeye veya çürüğü temizleyerek kaybolan diş dokusunu onarmaya kadar uzanır.

Dress ne demek tıp?

İlaçla indüklenen hipersensitivite sendromu (Drug Induced Hypersensitivity Syndrome; DIHS) adıyla da bilinen DRESS (Drug Rash with Eoshinophilia and Systemic Symptoms) sendromu, ilaca bağlı akut bir hipersensitivite reaksiyonudur.