Edim nedir edim türleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Edim nedir edim türleri nelerdir?
  2. Felsefede edim ne demek?
  3. Edim nedir kim buldu?
  4. Edim etmek nedir?

Edim nedir edim türleri nelerdir?

Ani edim: İfa edilmesi belirli ve sürekli bir zaman dilimini kapsamayan edimdir. Tek seferlik edimdir. Süreli edim: Belirli bir zaman dilimi boyunca ifa edilmesi gereken edim sürekli edimdir. Devirli edim: Belirli aralıklarla tek seferde ifa edilebilen borçlara ilişkin edim ise devirli (dönemsel) edimdir.

Felsefede edim ne demek?

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Edim: Belirli bir durumla karşılaştığında kişinin yapabildikleri. Hukuk Terimi Olarak Edim: Aralarındaki borç ilişkisi dolayısıyla alacaklının isteyebileceği, borçlunun da yerine getirmekle yükümlü bulunduğu bir davranış biçimi.

Edim nedir kim buldu?

İçten gelen hareketler edim olarak ifade edilmektedir. İşte, bu edimlerin şartlanabileceği ve bu metot ile öğrenmenin sağlanabileceği yöntemine edimsel koşullanma yöntemi denmektedir. Bu koşullanma Skinner tarafından bulunmuştur.

Edim etmek nedir?

Edim veya eylem, bireyin herhangi bir alandaki gözlemlenebilen davranışıdır. Eğitim bağlamında edim, öğrencinin derslerde yaptıklarıdır. Öğrencinin herhangi bir soruya verdiği yanıt, ürettiği herhangi bir şey, arkadaşlarıyla ya da öğretmenle olan etkileşimi onun edimidir.