Letarjik uyku ne demek?

İçindekiler:

  1. Letarjik uyku ne demek?
  2. Letarjik hasta nedir?
  3. Letarji nasıl olur?
  4. Somnolans nedir ne demek?
  5. Narkolepsi kimlerde görülür?

Letarjik uyku ne demek?

Letarjik uyku, yaşama işlevlerinin çok zayıfladığı, çok derin ve patolojik bir uyku durumudur. Uyku durumu günlerce, aylarca, hatta yıllarca sürebilir. Letarji, lethe (bilinçsizlik) ve argia (hareketsizlik) kelimelerinden türetilen Latince bir ifadedir. Reem Nöropsikiyatri Merkezi'nden Dr.

Letarjik hasta nedir?

Yaşama işlevlerinin çok zayıfladığı, çok derin ve sürekli patolojik uyku durumu. Letarji; yorgunluk veya enerji eksikliği, halsizlik durumu olarak tanımlanan bir bilinç düzeyidir. Depresyon, azalmış motivasyon veya ilgisizlik eşlik edebilir.

Letarji nasıl olur?

Letarji kelimesi, lethe yani bilinçsizlik ile argia yani hareketsizlik kelimelerinden türemiş olan Latince bir kelimedir. Letarji durumu halk arasında çoğunlukla bilinçsizlik ve koma hali ile karıştırılan bir durumdur. Fakat koma durumunda kişilerde bilinç kaybı vardır. Beyin fonksiyonlarında da aksama görülmektedir.

Somnolans nedir ne demek?

gündüz aşırı uyuklama hali. uyarılınca uyanan uyarı kesilince uykuya tekrar dalınan patolojik bilinç durumu. uyumaya eğilim biçiminde ortaya çıkan bilinç zayıflaması durumu. fizyolojik olarak uyanıklık sırasında ruhsal ve bedensel enerjisini aşırı biçimde kullanmış kişilerde görülür.

Narkolepsi kimlerde görülür?

Gündüz aşırı uyku eğilimi, uykuda paralizi, katapleksi ve hipnogagik halüsinasyonlarla kendini gösteren narkolepsi, her yaşta görülebilen bir hastalık olmakla birlikte en çok genç erişkinlikte ve 30 yaşından önce ortaya çıkmaktadır. Hastalık erkeklerde daha fazla görülmektedir.