Çömlekte yoğurt yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Çömlekte yoğurt yapılır mı?
  2. Yoğurt neyin içinde mayalanır?
  3. Yoğurt kaç derecede olur?
  4. En iyi yoğurt hangi kapta olur?
  5. Yoğurt yaparken sütün sıcaklığı kaç derece olmalı?
  6. 5 kilo süte ne kadar yoğurt konur?

Çömlekte yoğurt yapılır mı?

Ocağa koyun ve kaynatın. Kaynayan sütü ocaktan alıp çömleğe boşaltınız. ... Şimdi ılınan çömlekteki süte kasedeki sütlü yoğurtlu ılık mayanızı boşaltınız. Kaşıkla nazikçe üstten 1-2 kere çok yavaş karıştırınız.

Yoğurt neyin içinde mayalanır?

*Yoğurdunuzu mayaladığınız kap çelik, metal ya da toprak kap olmalı. Plastik kap asla kullanmayın zira bu ısıyı tutmadığından yoğurdunuzun oluşumunu etkileyecektir. *Yoğurdunuz mayalandığı anda üstünü açmanız gerekiyor. Aynı şekilde bıraktığınızda yoğurdunuz mayalanmaya devam edeceğinden ekşir.

Yoğurt kaç derecede olur?

Ancak genel olarak evde standart yapılan yoğurdun 5 ile 6 saat içerisinde mayalandığı dile getirilebilir. Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı ise 45 derecedir. Eğer termometre yok ise bunu parmağı kullanmak suretiyle hesaplamak mümkün. Tencere içerisindeki parmağı süt değdirmek suretiyle 7 saniye boyunca tutmak gerekir.

En iyi yoğurt hangi kapta olur?

Plastik ve cam kaplar tercih etmemelisiniz çünkü bu kaplar ısı seviyesini koruyamayacağından dolayı yoğurdunuzun kıvamında problemlere neden olabilir. Emaye ya da çelik kaplar kullanmak, yoğurt mayalama için ideal bir seçim olacaktır.

Yoğurt yaparken sütün sıcaklığı kaç derece olmalı?

Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı 45 derece civarındadır. Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süre batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir. Sütün daha sıcak olması halinde yoğurt ekşirken, daha soğuk olduğunda ise yoğurt tutmayabilir.

5 kilo süte ne kadar yoğurt konur?

Yoğurt (5 Litrelik Süt İle) Tarifi İçin Malzemeler
  1. 5 litre süt.
  2. 2 şeker kaşığı yoğurt mayası