YKS Okul puanı nasıl düşer?

İçindekiler:

  1. YKS Okul puanı nasıl düşer?
  2. Okul puanı ne kadar etkiler?
  3. YKS yerleşip kayıt Yaptırmayınca puan düşer mi?
  4. Diploma puanı ne kadar etkiler?
  5. Üniversiteye kayıt Yaptırmayınca puan düşer mi?

YKS Okul puanı nasıl düşer?

2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.

Okul puanı ne kadar etkiler?

OBP'nin yerleştirme puanına katkısı maksimum yüzde 12. Lise hayatı boyunca bütün notları 100 olan bir öğrenci yüzde 12'lik katkıyı alıyor. Bu da 60 puanın tamamı demek. Ortalama yani bütün notları 100 olmayan bir öğrenci içinse yüzde 8-9 oranında katkı sağlıyor.

YKS yerleşip kayıt Yaptırmayınca puan düşer mi?

Tercih yapmak puan düşüşü olacağını garanti etmez. Tercih yapıp yerleşemeyen öğrencilerin diploma puanı sınava girdiklerinde düşmez.

Diploma puanı ne kadar etkiler?

Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.

Üniversiteye kayıt Yaptırmayınca puan düşer mi?

Tercih yapmak puan düşüşü olacağını garanti etmez. Tercih yapıp yerleşemeyen öğrencilerin diploma puanı sınava girdiklerinde düşmez. ... Sınavsız geçiş hakkından yararlanıp ön lisans programlarına yerleşen meslek lisesi mezunları bir sonraki yıl sınava girdikleri zaman diploma puanında düşüş olmaz.