Çerçi nedir ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Çerçi nedir ne iş yapar?
  2. Çerç ne demek?
  3. Çerçici dükkânı ne demek?
  4. Çerçi ne demek TDK?
  5. Cerri ne demek?

Çerçi nedir ne iş yapar?

İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan çerçilik mesleği, gezgin satıcıların eşek, at üstünde veya araçlarında taşıdıkları iğneden ipliğe ürünleri, köy köy dolaşıp köylünün malı karşılığında takas etmesi ya da para karşılığında satması usulüne dayanıyor.

Çerç ne demek?

1. Köyleri dolaşarak ufak tefek satan ayak satıcısı: Aslında kitap hemen hiç yoktu buralarda. Ayda yılda bir çerçi yükü içinden çıkanlar da beylerden, kadılardan, ahi nakiplerinden, hatta keşişlerden kapanın elinde kalıyordu (Kemal Tâhir). 2. teşmil.

Çerçici dükkânı ne demek?

Çerçi; köy, pazar vb. yerlerde dolaşarak ufak tefek tuhafiye eşyası satan kimse. Şehir merkezlerine yakın köylerde lastik tekerlekli arabayla, at ile ya da el arabalarıyla çeşitli ihtiyaç ürünü satmaktadırlar. Müşterileri genelde kadın ve çocuklardır.

Çerçi ne demek TDK?

10. yüzyıldan beri kullanılmakta çerçi kelimesi, öz Türkçedir. Eskiden, köy köy, kasaba kasaba dolaşarak, herkesin ihtiyaç duyduğu çorap, mendil gibi ufak tefek eşyaları satan kişilere çerçi denirdi. ...

Cerri ne demek?

Ne vakit? Ne zaman? mânasında olup, mutlak ve mübhem vakit edatıdır. Bazan "Min" harfi-i cerri yerinde ve suâl için de kullanılır.