Itfaiyeci olmak için kaç puan almak gerekir?

İçindekiler:

  1. Itfaiyeci olmak için kaç puan almak gerekir?
  2. Itfaiyecilik mezunları ne iş yapar?
  3. Itfaiye nedir ne iş yapar?
  4. Itfaiyeci nasil olabilirim?
  5. Itfaiyecilikte boy şartı var mı?

Itfaiyeci olmak için kaç puan almak gerekir?

Özellikle üniversitelerin en az iki yıllık ön lisans bölümünü bitiren kişiler itfaiyeci olabilirler. Üniversitelerin itfaiyecilik ile ilgili ön lisans bölümünü bitiren kişiler mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeliler. KPSS'den ise itfaiyeci olmak için en az 70 puan almak gerekiyor.

Itfaiyecilik mezunları ne iş yapar?

Sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü mezunları, afet ve acil durumlar öncesinde plan hazırlar, yaşanan felaket anında müdahale organizasyonunu yönetir ve organizasyon sonrasında hasar tespit çalışmaları yaparlar.

Itfaiye nedir ne iş yapar?

Görevleri: Yangınların yanında deprem, sel gibi doğal afetlerde, her türlü patlama, çökme vb. olağanüstü durumlarda, mahsur kalma olaylarında, arama kurtarma çalışmalarında itfaiyeciler görev yapar. Genel olarak görevi hayat kurtarmaktır.

Itfaiyeci nasil olabilirim?

İtfaiyeci olmak isteyen kişilerin belli bir eğitimi almış olmaları gerekir. Özellikle üniversitelerin en az iki yıllık ön lisans bölümünü bitiren kişiler itfaiyeci olabilirler. Üniversitelerin itfaiyecilik ile ilgili ön lisans bölümünü bitiren kişiler mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeliler.

Itfaiyecilikte boy şartı var mı?

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, ...