Tıpta habis ne demek?

İçindekiler:

  1. Tıpta habis ne demek?
  2. Habis varlık ne demek?
  3. Hâbis ne demek?
  4. Arapçada habis ne demektir?
  5. Tümör ne denir?

Tıpta habis ne demek?

Kötü huylu tümörler, tıp dilinde "habis" veya "malign" olarak ifade edilir. "Kanser" terimi de kötü huylu tümörler için kullanılır. Bu tümörler, hem çıkartıldıkları yerde tekrar etme (nüks) riski taşırlar hem de vücudun başka yerlerine sıçrama (metastaz) yapabilirler.

Habis varlık ne demek?

Hubs (habâset) kökünden gelen habîs kelimesi, genellikle "değersiz ve bayağı oluşu sebebiyle hoşa gitmeyen somut veya soyut varlık, durum" şeklinde tarif edilmiştir (Râgıb el-İsfahânî, el-Müfredât, "ḫbs̱" md.). ... İslâmiyet'e göre varlıklar ya tabiatları veya nitelikleri dolayısıyla habîs sayılır.

Hâbis ne demek?

1. Kötü, soysuz, alçak, fesat (kimse): Habis gazaba gelip emreyledi, kadının çenesini delip hurma ağacına astılar (Kâtip Çelebi'den Seç.).

Arapçada habis ne demektir?

Habis kelimesi Türkçe'de "kötü niyetli, kötü huylu" anlamına gelir. ... Arapça sözcük Arapça χabus̠a "kötü idi" fiilinin sıfatıdır.

Tümör ne denir?

Tümör yani ur, herhangi bir hücrenin veya hücre gruplarının organizmanın kontrol mekanizmalarının tesirinden çıkıp hızlı ve anormal bir çoğalma ile ortaya çıkan kitlelerin genel adıdır. Latincede tümör, “şişlik, ur” anlamına gelmektedir.