Kask Türkçesi nedir?

İçindekiler:

  1. Kask Türkçesi nedir?
  2. Kask nasıl hesaplanır?
  3. Kask ne demek imarda?
  4. Kaskinin açılımı nedir?
  5. Dizlik ingilizce ne demek?
  6. KAKS değeri nasıl hesaplanır?
  7. KAKS oranı neye göre belirlenir?
  8. KAKS 0.20 ne demek?

Kask Türkçesi nedir?

KAKS, "kat alanı kat sayısı" teriminin kısaltması olarak karşımıza çıkar. Bu terim bir arsaya yapılabilecek toplam net inşaat alanını ifade eder.

Kask nasıl hesaplanır?

TAKS hesabı; taban alanı çarpı arsa alanı formülü baz alarak yapılıyor. Buna göre 1500 metrekarelik arsanın taban oturumu 450 metrekare olabiliyor. 1500 x 0, metrekare olarak bulunuyor. KAKS (Emsal) alanı, bir inşaatın kat alanı katsayısını ifade ediyor.

Kask ne demek imarda?

KAKS sözcüğünün açılımı Kat Alan Kat Sayısı'dır. Bir diğer anlamı da “emsal değer”dir. ... Bir arsanın alanı ve imar planında yer alan KAKS değeri çarpıldığı zaman o arsaya yapılabilecek azami net metrekare inşaat alanını, yani dairelerin toplam alanını hesaplamak mümkündür.

Kaskinin açılımı nedir?

KASKİ - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü

Dizlik ingilizce ne demek?

kneepad i. ... knee-guard i.

KAKS değeri nasıl hesaplanır?

Kaks (kat alanı kat sayısı), bir arsanın üzerine yapılacak toplam inşaat alanı demektir. Örneğin: 1.000 m2 bir arsanın imar durum belgesinde kaks:1.25 gösteriliyorsa hesaplaması şöyle: 1000 m2 x 1. m2. Yani bu arsanın üzerine yapacağımız binanın toplam alanı 1.250 m2 olacak demektir.

KAKS oranı neye göre belirlenir?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırlarını belirliyor. Taban alanının imar parseli alanına oranı TAKS oranı; Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı ise KAKS oluyor.

KAKS 0.20 ne demek?

KAKS (Emsal)= 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişen bir sayıyı ifade eder. Örnek: Bin metre karelik bir arsaya sahip olan kişinin, imar planı emsal değeri 0,5 olarak yazılmış ise bu arsaya yapılabilecek olan inşaat alanı 1000 x 0.5= 500 m² olarak hesaplanır.