Bebeklerde mavi bebek sendromu neden olur?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde mavi bebek sendromu neden olur?
  2. Blue sendromu nedir?
  3. Mor bebek sendromu nedir?
  4. Mavi bebek nasıl bir oyun?
  5. Dil neden mavi olur?
  6. Mor hastalığı nedir?
  7. Bebeklerde kalp deliği belirtileri nelerdir?

Bebeklerde mavi bebek sendromu neden olur?

Bebeklerde ortaya çıkan kalp hastalığı olarak bilinen mavi bebek sendromu hastalığında normal bebeklerin cildi pembe renkli bir görünüme sahip olurken bu rahatsızlığa sahip olan bebeklerin cilt tonu mavi oluyor. Bunun nedeni ise organ, doku ya da hücrelerin oksijensiz kalmasıyla kan renginin değişmesidir.

Blue sendromu nedir?

Blau sendromu genetik bir hastalıktır. Hastaların deri döküntüsü, eklem şişliği ve göz iltihabı (üveit) gibi yakınmaları olur. Diğer organlar da etkilenebilir ve aralıklı ateş de mevcut olabilir. Blau sendromu, hastalığın ailesel formları için kullanılan bir terimdir.

Mor bebek sendromu nedir?

2. Fallot Tetralojisi (TOF): Temiz kan ile kirli kanın karışması sonucu ortaya çıkan ve halk arasında mavi veya mor bebek olarak ifade edilen daha birçok doğumsal kalp hastalığı mevcuttur. Mor doğum veya mavi bebek olarak ifade edilen siyanotik kalp hastalıklarından en sık görüleni Fallot Tetralojisidir (TOF).

Mavi bebek nasıl bir oyun?

Mavi Bebek oyunu için genel olarak banyo tercih ediliyor. Fiziksel tepkiyle oynanılan oyunda banyo ışıkları söndürülüyor ve çocuk elindeki telefonu bir süre sanki bir bebek tutuyor gibi sallıyor. Söylenenlere göre ise elinizde telefonu salladıktan sonra kolunuzda bir ağırlık hissetmeye başlıyorsunuz.

Dil neden mavi olur?

Mavi dil hastalığı özellikle koyunlarda görülen sokucu sineklerle nakledilen viral bir hastalıktır. Mavi dil hastalığı mevsime bağlı olarak görülür, özellikle sokucu sineklerin sayısının arttığı rutubetli zamanlarla, yağmurlu yaz günleri hastalığın en çok görüldüğü zamanlardır.

Mor hastalığı nedir?

Fallot tetralojisi 4 ayrı kalp anomalisini birden içeren, sık görülen bir doğumsal kalp hastalığıdır. Bu anomaliler şunlardır: Ventriküler septal defekt (kalbin karıncıkları arasında delik). Kalbin iki karıncığı arasında geniş bir delik bulunmaktadır ve oksijenden fakir kan sağ karıncıktan sola geçmektedir.

Bebeklerde kalp deliği belirtileri nelerdir?

Yeni doğan bebeklerde kalp deliği belirtileri;
  • Nefes alıp vermede zorlanma.
  • Morarma.
  • Emerken güçlük çekme, emerken yorulma ve ara vererek emmeye çalışma.
  • Aşırı terleme.
  • Dudak ve parmaklarda morarma, bebeğin aşırı huzursuzluğu.