Yayinlanmak mi Yayinlanmak mi?

İçindekiler:

  1. Yayinlanmak mi Yayinlanmak mi?
  2. Yayınlamak nedir TDK?
  3. Yönetmelik Cumhurbaşkanı onaylar mı?
  4. Yayınlamak diye bir kelime var mı?

Yayinlanmak mi Yayinlanmak mi?

“Yayımlamak ?” yoksa “Yayınlamak mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yayınlamak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yayımlamak şeklinde olmalıdır.

Yayınlamak nedir TDK?

Türkçe yazan ve konuşan gazetecilerin en az 50 yıldır yaptığı bir yanlışı açıklıyoruz: Yayınlamak diye bir kelime yok! ... TDK'ya göre “yayımlamak” sözcüğünün üç anlamı var: 1. Kitap, gazete, dergi vb. şeyleri basmak ve dağıtmak, neşretmek: Türk Dil Kurumunun yeni yayımladığı kitapları gördüm.

Yönetmelik Cumhurbaşkanı onaylar mı?

Kanunla ilgili uygulanabilecek yöntemler hakkında bilgilendirme yapan yönetmelik; Cumhurbaşkanı, ilgili bakanlıklar, kamu tüzel kişileri ve bakanlar kurulu tarafından çıkarılabilir. Bakanlar kurulu tarafından çıkarılan yönetmeliklerde Cumhurbaşkanı'nın imzası istenir. çıkarabilirler.

Yayınlamak diye bir kelime var mı?

Türkçe yazan ve konuşan gazetecilerin en az 50 yıldır yaptığı bir yanlışı açıklıyoruz: Yayınlamak diye bir kelime yok! ... Google'da aranınca 2.4 milyonun üzerinde sonuçla karşılaştığımız bu soruya net bir cevap veren Türk Dil Kurumu (TDK), “Yayınlamak diye bir sözcük yoktur, doğrusu 'yayımlamak'tır” diyor.