Tendon zedelenmesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Tendon zedelenmesi ne demek?
  2. Ne demek tendon?
  3. Tendon gücü nedir?
  4. Tendon hangi kaslarda bulunur?
  5. Tendon ne içerir?
  6. Tendon nerede bulunur?
  7. Tendon hangi dokudan oluşur?

Tendon zedelenmesi ne demek?

Aşil tendonu kopması bacağın arkasında yer alan baldır kasını topuk kemiğine bağlayan tendonun kısmen ya da tamamen yırtılması sonucu görülen bir durumdur. Çoğunlukla sporcularda görüldüğü düşünülse de ani bir zorlanma ya da aşırı esneme sonucu yaş ve cinsiyet fark etmeksizin her bireyin başına gelebilir.

Ne demek tendon?

Tendon, hareketimizi sağlayan, kasların ürettiği gücü kemik ve eklemlere ileten bağlardır. Sağlıklı tendon, hareketin en önemli elemanlarından biridir. Tendon kasları kemiğe bağlayan sert liflerdir. Örneğin; Aşil tendonu baldır kasını topuk kemiğine bağlar.

Tendon gücü nedir?

Tendonlar, hareketlerimizi sağlayan ve kasların ürettiği gücü kemik ve eklemlere ileten bağlara verilen isimdir. Sağlıklı tendonlar, hareketi sağlayan en önemli bağlardır. Tendonlar, kasları kemiğe bağlayan liflerdir.

Tendon hangi kaslarda bulunur?

Tendon, kas ve iskelet sisteminin içinde bulunan, kas kirişleri biriminin bir parçasıdır. Tendonların öncelikli görevi kasın karşı koyduğu ağırlığın yükünü eklem hareketinin gerçekleşebilmesi için sert olan kemik seviyesine aktarmaktır.

Tendon ne içerir?

Tendonlar gerilmeye karşı oldukça dirençli, ancak esnek bir yapıya sahiptirler. Bir miktar uzayabilme özellikleri de vardır. Bu şekilde kasın doğurduğu gerilimi kemiklere iletirken eklem bölgelerine ve kemik çevresine mükemmel uyum sağlar. Bazı tendonlar kemiksi veya kıkırdaksı sesamoid kemikler içerir.

Tendon nerede bulunur?

Tendon, genellikle eklemlerin yakınında yer alan bağlardır. Hareketleri sağlayan ve kasların ürettiği gücü kemik ve eklemlere iletmeye yarayan tendonlar, yaşlanma ya da aşırı kullanma sonucunda yıpranmalar meydana gelir.

Tendon hangi dokudan oluşur?

Tendonlar kas ile kemik arasında uzanan yuvarlak, oval veya yassı bir dokudur. Tendon hastalıkları yumuşak doku romatizmaları içinde yer alan bir hastalık grubudur. Tendon hastalıklarının kronikleşme eğilimi ve tekrarlama ihtimali yüksektir.