Yunus Emre hangi felsefi görüşü?

İçindekiler:

  1. Yunus Emre hangi felsefi görüşü?
  2. Mevlana ve felsefesi nedir?
  3. Yunus Emre nasıl şiir yazmıştır?
  4. Gazalinin felsefesi nedir?

Yunus Emre hangi felsefi görüşü?

Yunus, dervişlik felsefesini benimsemiştir. Dervişlik, belli kuralları olmayan bir töre okulu, bir insanlık disiplinidir. Derviş olabilmek için duygulardan, kötü düşüncelerden arınmak, ölüm korkusunu yenip, Tanrı ve insanlık yolunda çaba göstermek gerekir.

Mevlana ve felsefesi nedir?

Mevlana hümanizm, hoşgörü anlayışı ve bunu yansıtan hayatı ile dünyanın tanımış olduğu sayılı düşünürlerden biridir. ... Mevlana, Hak (İslam inanışında bir şeyi hikmetin gereğine uygun olarak icat eden, dolayısıyla Allah'ın bir ismi ve sıfatı) yolunda ve aşk yolunda yanmayı, olmayı ve ermeyi amaç edinmiştir.

Yunus Emre nasıl şiir yazmıştır?

Tasavvuf yorumunu benimseyen Yunus Emre'nin keskin bir gözlem gücü, derin bir hoşgörü anlayışı var. Şiirlerini hece ölçüyle yazdı. Ama aruz denemelerine de yer verdi. Hece ölçüseyle yazdığı dörtlüklerin yanısıra yine hece ile beyitler ve gazeller de yazdı.

Gazalinin felsefesi nedir?

Gazzâlî İslam inanç felsefesi olan Kelâm'ın daha çok akaid kısmına önem vermiş ve akıl yerine sezgiyi ön planda tutmuştur. Mantık ve münazara ilkelerini kullanmıştır. Bununla beraber Kelam ile tatmin olmayan Gazzâlî tasavvufa yönelerek aklın yerine mükaşefeyi koymuştur.