Gaffar Okkan ı kim öldürdü?

İçindekiler:

  1. Gaffar Okkan ı kim öldürdü?
  2. Mehmet Fidancı kimdir?
  3. Gaffar Okkan kimdir nerelidir?
  4. Ali Gaffar Nerede şehit oldu?
  5. Türkiye'deki Hizbullah nedir?
  6. Türk Hizbullahını kim kurdu?
  7. Hizbullah nedir amacı nedir?

Gaffar Okkan ı kim öldürdü?

Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı şehit eden zanlılardan Mehmet Fidancı, 'de İstanbul'da yakalandı. Hizbullah'ın tetikçi listesinde yer alan Fidancı, yedi yıl süren yargı safhasından sonra müebbet cezasına çarptırıldı...

Mehmet Fidancı kimdir?

Mehmet S. Fidancı, evli ve iki çocuk babasıdır. Hâlen Ankara'da ikamet etmektedir. Edebî hayatı 1982'de okul duvar gazetesinde başladı. Yayımlanan ilk şiiri “Gül Hüznü”, 1987'de Türk Edebiyatı'nda yer aldı.

Gaffar Okkan kimdir nerelidir?

Hendek, Türkiye Gaffar Okkan/Doğum yeri

Ali Gaffar Nerede şehit oldu?

Okkan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden de mezun oldu. 'de saat 17.40 sularında Valilik binasına doğru seyir halindeyken Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda kurulan pusuda şehit olan Okkan, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Türkiye'deki Hizbullah nedir?

Hizbullah (Türkçe: Allah'ın Taraftarı), diğer adlarıyla Türkiye Hizbullahı veya Kürt Hizbullahı (KH), Kürt, Sünni İslamcı ve çoğu faaliyetini Türkiye'de gerçekleştiren militarist örgüttür. Örgütün şiddet eğilimli bir yapısı vardır ancak örgüt, 2000'ler ve sonrasında şiddet içerikli olmayan faaliyetlere odaklanmıştır.

Türk Hizbullahını kim kurdu?

Hizbullah (Türkiye)
Hizbullah Hizbullahi Kurdi
Kuruluş1979–günümüz
Lider(ler)Hüseyin Velioğlu (KIA) İsa Altsoy Edip Gümüş
Etkin bölgelerTürkiye, Irak, İran, Suriye
İdeolojiSünni İslamcılık İslamcılık Antikomünizm Kürtçülük Marksizm-Leninizm karşıtlığı (özellikle PKK tarafından uygulanan)
3 satır daha

Hizbullah nedir amacı nedir?

Hizbullah'ın şu andaki genel sekreteri Hasan Nasrallah'dır. Hizbullah siyasi ve silahlı mücadele kanatlarının yanı sıra fakir Lübnan halkına yardım amacıyla birçok kurumlar da işletmektedir.