Bir memur kaç gün rapor alabilir?

İçindekiler:

  1. Bir memur kaç gün rapor alabilir?
  2. Memurlarda rapor alınca maaş kesilir mi?
  3. Yılda kaç gün rapor alınır memur?
  4. 7 günlük iş göremezlik parası ne kadar?
  5. Heyet raporu en fazla kaç kere alınabilir?

Bir memur kaç gün rapor alabilir?

Devlet memurları, tek hekimden bir yıl içinde, parça parça olmak kaydıyla toplamda 40 güne kadar rapor alabilmektedir. 40 günlük rapor süresini aşan memurlar için soruşturma açılır. Devlet memurları uzun süreli hastalıklarda kaç güne kadar rapor alabilir?

Memurlarda rapor alınca maaş kesilir mi?

Bu konuda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu Madde 158 de Hastalıkları sebebiyle resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak tedavi gördükleri tedavi süreleri, hariç olmak üzere bir takvim yılı içinde kullanılan hastalık izin süreleri toplamının 7 günü aşması halinde, aşan sürelere isabet eden zam ve tazminatlar % 25 ...

Yılda kaç gün rapor alınır memur?

Ayrı ayrı hekimlerden olmak şartıyla, toplam 40 güne kadar tek hekim raporu alınabilir. Ancak her bir raporun süresi 10 günü geçemez. Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır.

7 günlük iş göremezlik parası ne kadar?

7 günlük ayakta hastalık raporu için toplam ödeme tutarı 397,50 TL, yatarak tedavide ise 298,13 TL olacaktır. Asgari ücret iş göremezlik hesaplama tablosuna göre kazasında 7 günlük rapor ücreti 556,50 TL, yatarak tedavide ise 417,38 TL olacaktır.

Heyet raporu en fazla kaç kere alınabilir?

Sorunuzda da belirttiğiniz üzere birden fazla defa, heyet raporu alabilirsiniz. 1 kere heyet raporu alınabileceği yönünde bir düzenleme bulunmamaktadır. Belirtilen esaslara uyularak alınan raporların hastalık iznine çevrilmesi gereklidir.