Osmanlı Kayı boyundan mi?

İçindekiler:

  1. Osmanlı Kayı boyundan mi?
  2. Ertugrulun soyu nereden gelir?
  3. Ertugrul Gazi KAYI Obasi nerede?
  4. Osmanlıların Kayı boyuna mensup olduğu ilk kez hangi padişah döneminde vurgulanmıştır?

Osmanlı Kayı boyundan mi?

2. Osmanlı Ailesi Kayı Boyuna mensup değildir. Oğuz destanına göre hanlık Oğuz Han'dan sonra Gün Han'ın hakkı olup, ondan sonra da bütün Türk kabileleri üzerinde egemenlik Gün Han'ın oğlu Kayı ve soyuna aittir. İddiaya göre Osman Gazi bir silsile halinde Kayı'nın torunudur.

Ertugrulun soyu nereden gelir?

Oğuzlar'ın Kayı boyu mensuplarından olan Ertuğrul Gazi'nin ailesi hakkında ise tarihçiler aynı görüşleri savunur. Ortak kanaate göre babası Gündüz Alp, annesi Hayme Ana, kardeşleri ise Gündoğdu, Sungurtekin ve Dündar'dır.

Ertugrul Gazi KAYI Obasi nerede?

Yerleşim. Anadolu'ya gelen boylardan biri olmakla beraber önce Ahlat bölgesine yerleşmişlerdir. Anadolu Selçuklu sultanı I. Alâeddin Keykubad bu sırada göçebe hayatını yaşayan Kayıları; Viranşehir, Halep ve Karacadağ yöresine yerleştirmiştir. Ertuğrul ile Dündar beyler Söğüt ve Domaniç yörelerine yerleşmişlerdir.

Osmanlıların Kayı boyuna mensup olduğu ilk kez hangi padişah döneminde vurgulanmıştır?

Oğuzlar'a yakın ilgi duyan II. Murad'ın sarayında Dede Korkut destanlarını okuyan ozanlar bulunduğu ve paralarına Kayı boyunun damgasını koydurduğu bilinmektedir. II. Murad'dan önce paralarına Kayı damgasını vurduran veya onu başka şekilde kullanan bir Osmanlı hükümdarı ise yoktur.