Röpriz inşaat nedir?

İçindekiler:

  1. Röpriz inşaat nedir?
  2. Müzik dolap ne demek?
  3. Senyö ne demek?
  4. Koda işareti ne demek?
  5. Bitis cizgisi ne demek kısaca?
  6. Müzikte ölçü çizgisi ne demek?

Röpriz inşaat nedir?

Kazıdan çıkan malzemenin, şartnamelere göre dolguya uygun olması halinde dolguda kullanılması genel olarak en ekonomik çözümdür. Kazıdan çıkan malzeme bir yere depo edilir. Dolgu sahası hazır olduğunda ikinci bir yükleme ve taşıma işlemi ile dolguya götürülür. Bu işleme röpriz denir.

Müzik dolap ne demek?

Dolaplar: Tekrar edilen bir bölümün iki farklı bitirişi olduğunda dolap işaretleri kullanılır. Bunlardan ilki tekrar parantezinin içine konulur, ikincisi arkasına.

Senyö ne demek?

Senyö: Bir müzik eserinde 2. defa konulduğu yerden, birinci defa konulduğu yere dönüleceğini ve son yazılan yerde bitirileceğini belirtir.

Koda işareti ne demek?

Koda: Bir eserde belirli bir yere kadar icra tamamlandıktan sonra bir bölüm atlanarak başka bir bölüme geçmek gerekiyorsa icra edilmeyecek bölümün başına ve sonuna bu işaret konulur. Eser icra edilirken birinci kodaya gelindiğinde buradan ikinci kodanın bulunduğu yere atlanır ve oradan itibaren icraya devam edilir.

Bitis cizgisi ne demek kısaca?

Bir adı da Finiş çizgisi olup yarışın bittiği yeri gösterir.

Müzikte ölçü çizgisi ne demek?

Portenin başındaki ölçü değeri kadar nota veya es yazıldıktan sonra porteye dik bir çizgi çizilir. Bu çizgiye Ölçü Çizgisi denir. Bu çizgi çizildikten sonra yeni bir ölçüye geçilir.