Kardiyovasküler hastalık riski var ne demek?

İçindekiler:

  1. Kardiyovasküler hastalık riski var ne demek?
  2. Kardiyovasküler hastalık nedir?
  3. Kardiyovasküler yapmak nedir?
  4. Kardiyovasküler egzersizler nelerdir?

Kardiyovasküler hastalık riski var ne demek?

Kardiyovasküler Hastalık (kalp damar hastalığı; KVH), kalbinizi ve vücudunuzun kan damar sistemini olumsuz etkileyen hastalıkları kapsar. Yani hastalığın adındaki kardiyo kalp, vasküler de kan damarları ifade etmektedir. Kardiyovasküler Hastalıklarının büyük çoğunluğu kronik rahatsızlıkları yansıtır.

Kardiyovasküler hastalık nedir?

Kardiyovasküler hastalık dolaşım sistemini etkileyen herhangi bir hastalığı tanımlar. Özellikle kalp hastalıkları, beyin ve böbrek damarlarını etkileyen hastalıklar ve periferik damar hastalıkları bu gruba girer.

Kardiyovasküler yapmak nedir?

Kardiyovasküler egzersizler kalp ve akciğerlerin kana oksijen taşıma kapasitesini arttırır ve dolaşım sistemine doğrudan etki eder. Bu oksijen sirkülasyonunu sağlayabilmek için kasların, kesintisiz olarak enerji üretmesi gerekir. Bu da kasları güçlendirir.

Kardiyovasküler egzersizler nelerdir?

Yüzme, koşu, yürüyüş, her türlü doğa sporu, dans türevleri, kayak, crossfit, bisiklet ve kürek kardiyovasküler egzersizlere örnektir. Tüm bu egzersizlerin ortak özelliği ise, pek çok kas grubunu aynı anda, belli bir ritim içinde ve sürekli olarak çalıştırması ve kalp atım hızını yükseltmesidir.