Granit mutfak tezgahı sağlıklı mı?

İçindekiler:

  1. Granit mutfak tezgahı sağlıklı mı?
  2. Mermer ve granit nedir?
  3. Suni granit nedir?
  4. Granit radyasyon yayar mı?
  5. Kuvars mı granit mi?
  6. En iyi mutfak tezgah malzemesi nedir?

Granit mutfak tezgahı sağlıklı mı?

Yurt içinde ve yurt dışında yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde, tezgâhta kullanılan miktardaki granitin insan sağlığı üzerine olumsuz etki yarattığı söylenemez.

Mermer ve granit nedir?

Granit mermer; doğada mermer ile granit tabakaları arasında yer alan ve başkalaşımını tamamlamamış olan bir malzemedir. Malzeme olarak hem granit hem de mermer özeliği gösterdiği için ne çok sert ne de çok yumuşak olma özelliğine sahiptir.

Suni granit nedir?

Suni granit ya da yapay granit; iç mekan dekorasyonu için yaygın olarak kullanılan dayanıklı bir malzemedir. ... Yüksek sıcaklık ve basınç altında üretilen suni granit modeller ev, ofis, balkon ya da peyzaj çalışmalarınız için oldukça uygun bir üründür.

Granit radyasyon yayar mı?

Mermerdeki radyasyon, granite göre yok denecek kadar az. Granit, dış yapılarda kullanılıyor ancak, son zamanlarda evlerin içinde de kullanılmaya başlanmış. Çin'den ithal edilen granitte de Türkiye'de üretilen granitte de radyasyon var.

Kuvars mı granit mi?

Kuvars mı granit mi diye düşünenler için granitin %100, kuvarsın %97 doğallıkta olduğunu, kuvarsın daha fazla renk seçeneği sunduğunu, granitin daha sağlıklı olduğunu, kuvarsın gözeneksiz yapısı sayesinde bakımının daha kolay olduğunu, dayanıklılık açısından hemen hemen aynı yapıda olduklarını belirttik.

En iyi mutfak tezgah malzemesi nedir?

Mutfak tezgahı nasıl seçilir diyorsanız diğer önerimiz de kompozit mutfak tezgahları. Çimstone ve kuvars olarak bilinen kompozit tezgahlar, doğal taştan üretilir ve yapısındaki kuvars nedeniyle çok sert ve dayanıklıdır. Çizilme ve darbe gibi durumlarda direnç gösteren kompozit mutfak tezgahları, uzun ömürlüdür.