NASH açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. NASH açılımı nedir?
  2. Nafld hastalığı nedir?
  3. John Nash Oyun Teorisi Nedir?
  4. Fibrozis evre ne demek?
  5. Oyun Teorisi Game Theory ne anlama gelmektedir?
  6. Oyun teorisi nedir örnek?

NASH açılımı nedir?

NASH, yani non-alkolik steatohepatit adı verilen hastalık, alkole bağlı olmayan ileri derece iltihaplı karaciğer yağlanmasıyla ortaya çıkıyor. Türkiye'de yaklaşık 4 milyon insanda görülen hastalığın en kötü yanı ise sinsi ilerlemesi ve hemen hemen hiçbir belirti vermemesi.

Nafld hastalığı nedir?

Nonalkolik yağlı karaciğer hastalığı (NAFLD) farklı şiddetteki karaciğer bozukluklarından oluşan bir spektrumu ifade eder. Bu bozukluklar, karaciğerde yağ birikmesi olarak tanımlanmakta ve daha az şiddetli nonalkolik yağlı karaciğerden (NAFL) daha ciddi nonalkolik steatohepatite (NASH) kadar değişebilmektedir.

John Nash Oyun Teorisi Nedir?

Teori; 'Eğer bir oyunda rakip isek benim kaybettiğim, senin kazancındır. ' yaklaşımı üzerine kurulmuştur. Birçok seçeneğin olduğu durumlarda, birçok sonuç da vardır ve John Nash, istenilen sonuç için doğru seçeneği bulmanın stratejilerini oyunlarla inşa etmiştir.

Fibrozis evre ne demek?

Fibrozis karaciğer içinde nedbe dokusu oluşmasıdır. Normalde karaciğerde fibrozis görülmez (fibrozis evresi:0). Karaciğer içerisinde hasara bağlı olarak fibrozis ilk geliştiğinde (fibrozis evre 1) karaciğerde yeterince işlev gören karaciğer hücresi vardır.

Oyun Teorisi Game Theory ne anlama gelmektedir?

Oyun teorisi, bireyin başarısının diğerlerinin seçimlerine dayalı olduğu seçimler yapması olan bazı stratejik durumların matematiksel olarak davranış biçimlerini yakalamaya çalışır.

Oyun teorisi nedir örnek?

Bir sonucun her katılımcı veya "oyuncu"nun eylemlerine bağlı olduğu etkileşimli karar verme sürecine oyun teorisi denir. Bu oyun bir satranç, çocuk yetiştirme, tenis veya bir şirketi devralma olabilir. Oyunların ortak noktası karşılıklı bir bağlılık olmasıdır.