Salman Rüşdi Şeytan Ayetleri ne anlatıyor?

İçindekiler:

  1. Salman Rüşdi Şeytan Ayetleri ne anlatıyor?
  2. Şeytan Ayetleri kitabı yasak mı?
  3. Şeytan ayetleri nelerdir?
  4. Şeytan Ayetleri Türkçeye çevrildi mi?
  5. Şeytan Ayetleri ni kim yayınladı?

Salman Rüşdi Şeytan Ayetleri ne anlatıyor?

Müslümanlıkla ilgili konular. Kitabın bir bölümünde, İslam peygamberi Muhammed'in içinde yaşadığı pagan topluluğun desteğini almak üzere çok tanrılı yaklaşım lehine bir ayeti haber verdiği, sonradan bu ayetin şeytan tarafından yazdırıldığını iddia ettiği anlatılmaktadır.

Şeytan Ayetleri kitabı yasak mı?

Kitap Hindistan'da yasaklandı. 1989 Şubat'ında Pakistan'daki büyük bir gösterinin ardından İran'ın dini lideri Ayetullah Humeyni, Salman Rüşdi ve yayıncıları için 'katli vaciptir' fetvası yayımladı. 1989 Salman Rüşdi polis koruması altında gizlenmeye başladı. ... 2006 Salman Rüşdi artık gizlenmeyeceğini açıkladı.

Şeytan ayetleri nelerdir?

Şeytan ayetleri, İslam peygamberi Muhammed tarafından önce vahiy olarak açıklanıp, sonradan Şeytan tarafından söyletildiği gerekçesiyle geri çekildiği (Kur'an'dan çıkarıldığı) iddia edilen birkaç Kur'an ayeti. ... Şeytan ayetleri ilk kez İskoç tarihçi William Muir tarafından 1858 yılında kullanılmış bir kavramdır.

Şeytan Ayetleri Türkçeye çevrildi mi?

Kara Güneş Basım adlı yayınevi, Hint asıllı yazar Salman Rüşdi'nin hakkında ölüm fetvası çıkarılmasına neden olan “Şeytan Ayetleri”ni Türkçe olarak yayımlanacağı açıklandı ... blogspot.com adlı sitesinde dün “Şeytan Ayetleri”ni 28 Ocak'ta yayımlayacağını açıkladı.

Şeytan Ayetleri ni kim yayınladı?

Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi'nin “Şeytan Ayetleri” isimli romanı 'de İngiltere'de basıldı. Kitap kısa sürede İslam ülkelerinde büyük tartışma yarattı. Hatta İran'da Humeyni yazar Rüşdi hakkında ölüm fetvası verdi.