Yezidi inancı ne demek?

İçindekiler:

  1. Yezidi inancı ne demek?
  2. Ezidiler nerede yaşıyor?
  3. Yezidiler Türkiye'de nerede yaşar?
  4. Yezidiler hangi dine mensup?

Yezidi inancı ne demek?

Yezidilikte, Yahudi, Hristiyanlık ve İslam'da yoldan çıktığı ve kötülüğün simgesi olduğuna inanılan İblis adlı meleğin kutsal ve iyi bir melek olduğuna inanılıyor. Yezidiler, "Tanrı tarafından seçilmiş" bir halk olduklarına inanıyor ve birçoğu Şeyh Adi'nin vahiy aldığını kabul ediyor.

Ezidiler nerede yaşıyor?

Bu topluluğun Zerdüştlük ve eski Mezopotamya dinlerinden uzanan dinî inançlarına Yezidilik ya da Ezidilik denilmektedir. Ezidiler, temel olarak târihte Asurluların bir parçası olan Irak'ın Ninova bölgesinde yaşamaktadırlar.

Yezidiler Türkiye'de nerede yaşar?

Anadolu'nun kadim inançlarından biri Yezidilik. Türkiye'de sayıları iyice azalan Yezidilerin son köyleri Batman'ın Beşiri, Mardin'in Midyat, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerinde bulunuyor. Yezidiler günümüzde Irak başta olmak üzere Suriye, Ermenistan ve Rusya'da, ayrıca yoğun olarak göç ettikleri Almanya'da yaşıyor.

Yezidiler hangi dine mensup?

Yezidiler ya da Ezidiler çoğunlukla Kürtçe konuşan etnik-dinî bir topluluğa verilen isimdir. Bu topluluğun Zerdüştlük ve eski Mezopotamya dinlerinden uzanan dinî inançlarına Yezidilik ya da Ezidilik denilmektedir. Ezidiler, temel olarak târihte Asurluların bir parçası olan Irak'ın Ninova bölgesinde yaşamaktadırlar.