Define aramak yasak mı?

İçindekiler:

  1. Define aramak yasak mı?
  2. Sahilde dedektör altın aramak yasak mı?
  3. Dedektör kullanmak serbest mi?
  4. Define bulunca devlet ne kadar veriyor?
  5. Su altında altın arama yasal mı?
  6. Metal dedektörü kullanmak yasak mı?

Define aramak yasak mı?

Türkiye genelinde define arama izni verilemez. Define aranacak yer 50 metrekareyi ve 10 metre derinliği geçemez.

Sahilde dedektör altın aramak yasak mı?

Sahilde dedektörle arama yapmanın cezası konusunda bir kanun maddesi yok. Yalnız Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 74. maddesi şu şekilde: Madde 74: “İzinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Dedektör kullanmak serbest mi?

Dedektör kullanmak yasak değildir, dedektör arabanızda taşıyabilir, uçakla seyahat edebilir, evinizde bulundurabilir, tren ile yolculuk yapabilirsiniz.

Define bulunca devlet ne kadar veriyor?

Yönetmelikte yer alan 18 Maddeye göre; Bulunan definenin Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa % 50'si define arayıcısına; özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde 40′ ı define arayıcısına, yüzde 10′ u ise mülk sahibine verilir.

Su altında altın arama yasal mı?

İzinsiz bir şekilde altın ve define aramanın suç olduğunu bilmelisiniz. İzinsiz şekilde define araştırması yapan kişiler 3 aydan 2 yıla kadar uzanan hapis cezasına uğrayacakları kanun kapsamında belirtilmektedir.

Metal dedektörü kullanmak yasak mı?

Dedektör kullanmak yasak değildir, dedektör arabanızda taşıyabilir, uçakla seyahat edebilir, evinizde bulundurabilir, tren ile yolculuk yapabilirsiniz. Adınıza düzenlenmiş belgeleriniz yanınızda olmak suretiyle.